Κεντρική Basket League Άρης Άρης – Ουλμ 88-99

Άρης – Ουλμ 88-99

Lefteris bochoridis aris ulm scaled

Λύγισε στην παράταση ο Άρης.

Ο Άρης έκανε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην Ουλμ, αλλά λύγισε στην παράταση. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να στείλουν το ματς στο έξτρα πενταλετο, αλλά εκεί έμειναν από δυνάμεις και οι Γερμανοί πήραν τη νίκη με 99-88. Ο Τολιόπουλος με ένα μεγάλο τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ δίχως καμία να μπορεί να χτίσει διαφορά (10-10). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Νίκος Περσίδης έκανε τη διαφορά για τον Άρη, καθώς με την είσοδο του σημείωσε πέντε συνεχόμενους πόντους και έδωσε τα ηνία στους γηπεδούχους (21-19).

Ο Άρης σιγά σιγά βρήκε τον ρυθμό του και στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε δυνατά και για πρώτη φορά προηγήθηκε με 9 πόντους (30-21). Ο Καρ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και έγινε ο πρώτος διψήφιος παίκτης για τους γηπεδούχους (10 πόντοι). Η Ουλμ έβγαλε άμεσα αντίδραση και από το -9 βρέθηκε να έχει το προβάδισμα (36-38). Ο Καρ έδωσε και πάλι λύση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και με ακόμη ένα καλάθι έδωσε τα ηνία στον Άρη, που πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του (42-41).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Οι δύο ομάδες εναλλασσόταν στο προβάδισμα του σκορ, δίχως καμία να μπορεί να πάρει κεφάλι στο σκορ (55-53). Ο Τολιόπουλος σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ηγέτης για τον Άρη και με τους 10 πόντους του οδηγούσε τους γηπεδούχους (59-55). Οι παίκτες και των δύο ομάδων έδιναν μεγάλες μάχες και στα δύο καλάθια.

Όταν η μία ομάδα έβαζε ένα καλάθι η άλλη έβρισκε άμεσα την απάντηση, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ειναι κλειστο μέχρι το τέλος (70-70). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος και κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Η Ουλμ 50″ πριν το τέλος πήρε αέρα τριών πόντων με καλάθι του Τζάλοου και είχε το πάνω χέρι για να φύγει με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη. Οι Γερμανοί, όμως, λογαριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο (Τολιόπουλος). Ο γκαρντ του Άρη με ένα μεγάλο τρίποντο 6″ πριν το τέλος έφερε το ματς στα ίσια (81-81)! Ο Φιγκερόα ήταν ο μοιραίος για τη γερμανική ομάδα, καθώς αστόχησε και τελικά το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πενταλεπτο η Ουλμ μπήκε αποφασισμένη και με σερί 8-0 πήρε βραχεία κεφαλή (81-89). Ο Άρης προσπάθησε να επιστρέψει, αλλά οι Γερμανοί είχαν τον έλεγχο (86-93). Οι γηπεδούχοι έμειναν απο δυνάμεις και τελικά η Ουλμ πήρε τη νίκη με 99-88.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 42-41, 59-55, 81-81, 88-99

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…