Κεντρική Διεθνή Eurocup Άρης – Κλουζ 59-61 (vid)

Άρης – Κλουζ 59-61 (vid)

Άρης

Δεν τα κατάφερε ο Άρης απέναντι στην Κλουζ.

Ο Άρης ηττήθηκε για την 5η αγωνιστική του Eurocup από την Κλουζ με 59-61 στο Nick HGalis Hall. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος υπέστη τράβηγμα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, απουσία η οποία όπως φάνηκε άλλαξε τα πλάνα αλλά και την εικόνα του Άρη.

Ο Άρης είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, αλλά χρειάστηκε να αστοχήσει σε διπλή προσπάθεια στην τελευταία επίθεση ο Ρομπέρτο Γκάλινατ για να αναδειχθεί νικήτρια η Κλουζ και να μπει έτσι τέλος στο σερί νικών της ελληνικής ομάδας.

Ο Άρης μπήκε με μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι, και στο 4ο λεπτό είχε διψήφια διαφορά (13-2) με 10 πόντους του Γκάλινατ. Η Κλουζ κυρίως με εύστοχες βολές μείωσε και παρέμεινε κοντά στο σκορ με πρωτοβουλίες του
Άντρια Στιπάνοβιτς.  Η απουσία του Τολιόπουλου όσο εξελισσόταν το ματς γινόταν πιο αισθητή κυρίως γιατί δεν είχε λύσεις στην επίθεση ο Άρης. Τα λάθη ακολούθησαν και έτσι η Κλουζ έβρισκε τρόπο να μένει μέσα στο παιχνίδι και να δημιουργεί πίεση στους γηπεδούχους.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με σερί 0-8 για την Κλουζ, η οποία είχε πολύ καλές συνεργασίες. Ο Καστρίτης προσπάθησε να απαντήσει βάζοντας τον Δημήτρη Κατσίβελη και χαμηλώνοντας το σχήμα, αλλά αυτό από ένα σημείο και μετά δεν ήταν αρκετό.

Το παιχνίδι κρίθηκα στην τελευταία κατοχή, αφού πρώτα είχε σταθεί άτυχος ο Λευτέρης Μποχωρίδης και η Κλουζ είχε πάρει το προβάδισμα με 59-60.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 33-32, 46-49, 59-61.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurocup

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…