Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Βρήκε τον αντί-Παπαπέτρου ο Αταμάν

Βρήκε τον αντί-Παπαπέτρου ο Αταμάν

Επιστρέφει ο Χουγκάζ

Αυτός είναι ο παίκτης, που θέλει ο Αταμάν στον Παναθηναϊκό.

Η πολύμηνη απουσία τού Ιωάννη Παπαπέτρου δημιουργεί όχι μόνο ένα κενό στον Παναθηναϊκό, αλλά και μια… δύσκολη εξίσωση. Δεν φτάνει να βρεθεί ένας παίκτης για να… μπει στα παπούτσια του Παπαπέτρου, χρειάζεται να είναι κι Έλληνας, καθώς μειώνεται το εγχώριο αξιόμαχο. Ο Αταμάν συνεκτίμησε όλα τα δεδομένα και μοιάζει να πήρε την απόφασή του.

Συνυπολογίστε πως δεν υπάρχει χρόνος, ώστε ο «νεοφερμένος» να προσαρμοστεί. Απαιτείται Έλληνας παίκτης, που να γνωρίζει τα… κατατόπια και να μπορεί να προσφέρει λύσεις στον Παναθηναϊκό. Ο Αταμάν ζήτησε -κι είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η διαδικασία- την επιστροφή τού Νίκου Χουγκάζ.

Ο δανεικός, που επιστρέφει

Ο Χουγκάζ «αξιολογήθηκε» το καλοκαίρι από τον Αταμάν, όμως η επιστροφή των ΠαπαπέτρουΜήτογλου, η παρουσία του Μαντζούκα, δημιουργούσαν συνωστισμό στις θέσεις 3-4. Έτσι επιλέχθηκε από τον Αταμάν να δοθεί δανεικός ο Νίκος στο Περιστέρι, δίχως ο Παναθηναϊκός να έχει οψιόν άμεσης επιστροφής. Αυτό, όμως, μοιάζει να μην είναι πρόβλημα, καθώς οι δύο ομάδες έχουν καλές σχέσεις και δεν πρόκειται να υπάρξει άρνηση από την πλευρά της ομάδας τής δυτικής όχθης.

Χουγκάζ, Αταμάν

Ο Χουγκάζ παίζει περισσότερο στο «4», όμως αυτό μπορεί να λυθεί, είτε κατεβαίνοντας ο ίδιος, είτε ο Μαντζούκας στο «3». Έτσι κι αλλιώς ο Αταμάν θέλει να μην αποδυναμωθεί το ελληνικό στοιχείο, καθώς είναι αυτονόητο ότι δίνει μεγάλη σημασία και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο κύπελλο. Ως εκ τούτου, χρειάζεται τον αντί-Παπαπέτρου, έστω κι αν δεν είναι ταυτόσημο το παιχνίδι του ενός με του άλλου.

Να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει έναν παίκτη… πρώτης γραμμής, καθώς όταν γυρίσει ο Παπαπέτρου θα υπάρχει ζήτημα. Με τον Χουγκάζ λύνεται κι αυτό το πρόβλημα…

Βλέπει τα κακώς κείμενα ο Αταμάν

Αυτή δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή. Ο Αταμάν εξήγγειλε δύο μεταγραφές, είναι πρόδηλο ότι υπάρχει προβληματισμός και για την περιφερειακή (κι όχι μόνο) άμυνα, αλλά και για το κατά πόσο ο Μπαλτσερόφσκι μπορεί να αποτελέσει λύση. Αν κρίνουμε από τα τελευταία παιχνίδια, μάλλον χάνει τη θέση από τον Αντετοκούνμπο, αφήστε που ο Μήτογλου μπορεί να δώσει λύσεις ως 5άρι σε small ball σχήμα.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν γίνουν οι προσθήκες, ποιος ή ποιοι θα φύγουν. Οπωσδήποτε δεν χωρούν όλοι, ειδικά αν αποκτηθεί κι άλλος περιφερειακός παίκτης. Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε ο Αταμάν, για την ώρα (είναι πολύ νωρίς) δεν έχει δικαιωθεί ο ενθουσιασμός, που έφερε η καλοκαιρινή επένδυση, οπότε αναμένονται κινήσεις, για να διορθωθούν οι όποιες ανορθογραφίες.

Το μήνυμα είναι σαφές: Μόνο όσοι ανταποκριθούν στα «πρέπει», αλλά και τα «θέλω» του Αταμάν, έχουν θέση στο ρόστερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…