Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βίρτους – Ζαλγκίρις 79-82 (vid)

Βίρτους – Ζαλγκίρις 79-82 (vid)

Βίρτους - Ζαλγκίρις

Τα θρίλερ ξεκίνησαν νωρίς, η Ζαλγκίρις πέρασε από την Μπολόνια.

Η Βίρτους είχε το πάνω χέρι για 30 λεπτά, αλλά το μπάσκετ διαρκεί τέσσερις περιόδους κι η Ζαλγκίρις είπε τον τελευταίο λόγο. Με επιμέρους σκορ 14-24 στο τελευταίο δεκάλεπτο, ανέτρεψε την κατάσταση και νίκησε με 82-79, δείχνοντας με το… καλησπέρα αυτό που φανταζόμασταν: Ότι η φετινή Ευρωλίγκα θα είναι απρόβλεπτη.

Η Βίρτους είχε αρκετούς παίκτες στην επιθετική εξίσωση, με τους Μίκι, Χάκετ, Ντόμπριτς και Κορντινιέ να ξεχωρίζουν, όμως ο Έβανς πήρε από το χέρι τούς συμπαίκτες του και τους οδήγησε στη νίκη. Όσα έγιναν στις πρώτες τρεις περιόδους περνούν στη φάση της ασημαντότητας.

Στην τέταρτη περίοδο η Βίρτους έδειξε (αδικαιολόγητα) σημάδια αποσύνθεσης. Οι Λιθουανοί με ηγέτη τον Έβανς και καθοριστικό τον Ουλάνοβας έφεραν τα πάνω κάτω. Με το επιμέρους σκορ στο 8-15, η Ζαλγκίρις ισοφάρισε σε 73-73 και 3.12” πριν τη λήξη πέρασε μπροστά με βολές τού Έβανς.

Ο Σενγκέλια αστόχησε σε τρίποντο, στην προσπάθεια να ξαναβάλει μπροστά τη Βίρτους, ο Χάκετ είχε κακό χειρισμό κι ο Ουλάνοβας με δύσκολο σουτ πάνω στην άμυνα έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στους Ιταλούς (73-77). Ο Σενγκέλια με 1/2 βολές μείωσε, ο Έβανς έβαλε το κεφάλι κάτω και το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε, αλλά ο Μίκι έχασε την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο, λίγο πριν μπει το ματς στο τελευταίο λεπτό.

Ο Έβανς με τρίποντο στα 43’’ έδειξε ότι η Ζαλγκίρις θα περνούσε από την Μπολόνια (74-80) και παρότι ο Μίκι μείωσε (76-80), ο χρόνος ήταν σύμμαχος των φιλοξενούμενων. Άστοχο τρίποντο του Έβανς, που κράτησε ζωντανή την ομάδα τού Λούκα Μπάνκι και στα 13.3’’.

Φάουλ του Χέις (ανόητο κι αχρείαστο και πάλι καλά, που δεν χρεώθηκε αντιαθλητικό) έστειλε τον Μπελινέλι στις βολές. Με 1/2 μείωσε σε 77-80 κι ο Μίκι με επιθετικό ριμπάουντ μείωσε στον πόντο (79-80). Με επτά δευτερόλεπτα στο ρολόι, ο Ουλάνοβας είχε την ψυχραιμία να επαναφέρει, πετώντας την μπάλα στην πλάτη αντιπάλου, ο Έβανς πήγε στα 3” στις βολές και με 1/2 (79-81) άφησε τα πάντα ανοιχτά.

Στα 3.8” ο Κορντινιέ δεν κατάφερε να βάλει την μπάλα στο παρκέ, πάτησε γραμμή. Η τελευταία επίθεση οδήγησε σε φάουλ του Μίκι στον Σμιτς (στα 2.9”). Ο Αμερικανός με 1/2 διαμόρφωσε το τελικό σκορ, με τον Χάκετ να πετά την μπάλα, αλλά να δέχεται «στοπ» στο σουτ τής απελπισίας.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 42-37, 65-58,79-82.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

National League 1: Τα αποτελέσματα των play off

Το Αιγάλεω έκανε το 2-0 επί της Δάφνης. Τα αποτελέσματα της National League 1. Το Αιγάλεω …