Κεντρική NBA Βεζένκοφ: «Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε» (vid)

Βεζένκοφ: «Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε» (vid)

Σάσα Βεζένκοφ

Το όνειρο του NBA και η συνάντηση με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, για τον Σάσα Βεζένκοφ.

Τα ξημερώματα οι Κινγκς υποδέχθηκαν τους Λος Άντεζελς Λέικερς, νίκησαν 132-127 στην παράταση, αλλά αυτό που ξεχωρίζουμε εμείς εδώ, είναι η συνάντηση Σάσα Βεζένκοφ – ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο Βούλγαρος φόργουορντ αγωνίστηκε
18:21′ και είχε  11 πόντους (2/6 τριπ., 2.4 διπ.), 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ και ένα μπλοκ. Μία ακόμα θετική εμφάνιση.

Αυτό όμως που θα μείνει στο μυαλό του Σάσα, είναι η πρώτη συνάντηση με τον Βασιλιά ΛεΜπρον. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αυτό είπε και στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

«Όταν πάω σπίτι και συνειδητοποιήσω ότι έπαιξα απέναντι στον ΛεΜπρον Τζέιμς, θα είναι σαν όνειρο. Όπως είπα όμως, κερδίσαμε τον αγώνα. Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι, με πολλές επαφές. Νομίζω όμως πως στο δεύτερο μέρος και ειδικά στην τέταρτη περίοδο καταφέραμε να περιορίσουμε τα καλά σημεία τους και να πάρουμε τη νίκη».

Για την ομάδα και τον τρόπο παιχνιδιού: «Κάθε φορά δουλεύουμε στην προπόνηση, αυτό ήταν ένα play στο οποίο περιμέναμε ο αντίπαλος να κάνει ένα λάθος. Το έκαναν, ο Ντομάντας με είδε και βάλαμε το καλάθι. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι λαθών, οπότε εκμεταλλευτήκαμε αυτό το γεγονός».

Για την προσπάθεια των συμπαικτών του: «Παίζω για δέκα, δώδεκα χρόνια στην Ευρώπη και δεν έχω δει ποτέ μου έναν παίκτη, στο τρίτο παιχνίδι της σεζόν, να επιστρέφει με τραυματισμό. Αυτό δείχνει πόσο θέλει αυτός ο τύπος να βοηθήσει ώστε να κερδίσουμε, γιατί η νίκη είναι μια συνήθεια. Οπότε, πρέπει να ξεκινά καλά.

Όλοι οι παίκτες πρόσφεραν απόψε. Ο Μονκ; Τι να πούμε γι αυτόν, έβαλε 11 πόντους στην παράταση, πήρε την ευθύνη από τον Φοξ και έβαλε μεγάλα σουτ. Όλοι. Δεν θέλω να πω ονόματα, όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους».

Για τους φιλάθλους των Κινγκς: «Θέλουμε τον κόσμο σε κάθε παιχνίδι κοντά μας, για να υπερασπιστούμε την έδρα μας. Σήμερα έκαναν πολύ φασαρία, όπως θέλουμε. Έχουμε ανάγκη να κάνουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε. Θέλουμε ο κόσμος να κάνει φασαρία. Φυσικά θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά ο κόσμος είναι δίπλα μας».

Για την παρουσία του στο NBA και την προσαρμογή: «Είναι διαφορετικός ο ρυθμός, το παιχνίδι είναι διαφορετικό. Πρώτα πρέπει να προσαρμοστείς πνευματικά. Φυσικά θα υπάρχουν αγώνες που θα είναι χειρότεροι από τους υπόλοιπους ή, αν προτιμάτε, λιγότερο καλοί από κάποιους άλλους, αλλά είμαι εδώ και δουλεύω κάθε μέρα. Προσπαθώ να μάθω από τους πάντες, κάθε βοήθεια είναι χρήσιμη και σημαντική».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…