Κεντρική Ψαγμένα Προμηθέας Πάτρας – Καρδίτσα 87-75

Προμηθέας Πάτρας – Καρδίτσα 87-75

linos chrysikopoulos promitheas karditsa jpg

Παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα ο Προμηθέας

Νικηφόρα συνέχισε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Basket League ο Προμηθέας Πάτρας. Οι Πατρινοί επικράτησαν εύκολα της Καρδίτσας εντός έδρας με 87-75 και έκαναν το 2/2. Οι νικητές είχαν πλουραλισμό επιθετικά και είχαν συνολικά 4 διψήφιους παίκτες, ενώ στην αντίπερα ξεχώρισαν οι Δίπλαρος (18 πόντοι) και Μπουσανάν (16 πόντοι).

Ο Προμηθέας Πάτρας ήταν καταιγιστικός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και γρήγορα απέκτησε διψήφια διαφορά (16-4). Η Καρδίτσα ήταν εκτός αγώνα και δεν έδειχνε ικανή να φανεί ανταγωνιστική. Οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης με τον Χρυσικόπουλο να γίνεται ο πρώτος διψήφιος από το πρώτο δεκάλεπτο (26-6). Οι Πατρινοί ήταν ασταμάτητοι και τέλειωσαν την πρώτη περίοδο έχοντας σημειώσει 37 πόντους (37-10)!

Η Καρδίτσα έδειξε σημάδια ζωής και με ένα μικρό σερί 6-0 μείωσε το σκορ, αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει (37-16). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι. Ο Προμηθέας διατήρησε σχετικά εύκολα τη μεγάλη διαφορά του και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ 48-26 υπέρ του.

Η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο παρέμεινε ίδια. Ο Προμηθέας κράταγε το προβάδισμα του δίχως να απειλείται από την Καρδίτσα (58-34). Ο Μπουσανάν άρχισε να παίρνει μπρος για τους φιλοξενούμενους και με συνεχόμενους πόντους (15 πόντοι) έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι, καθώς η διαφορά από το πουθενά έπεσε στους 14. Οι γηπεδούχοι, όμως, έδειχναν να απορροφούν την πίεση και να κρατούν τα ηνία του σκορ (66-50).

H διαφορά και στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν σταθερά πάνω από τους 10, αλλά η Καρδίτσα έδειχνε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και προσπαθούσε να «σπάσει» το φράγμα των 10 πόντων (78-65). Ο Προμηθέας δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κρατήσει τα ηνία του σκορ. Οι Πατρινοί είχαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος του ματς και τελικά πήραν τη νίκη με 0-0.

Τα δεκάλεπτα: 37-10, 48-26, 66-50, 87-75

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός· Η απονομή του τρόπαιου (vid)

Κυριάρχησαν τα χαμόγελα στην απονομή του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 8ο πρωτάθλη…