Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ – Προμηθέας 80-95

ΠΑΟΚ – Προμηθέας 80-95

Χέιλ, ΠΑΟΚ – Προμηθέας

Καλύτερος ο Προμηθέας. Κραυγαλέο λάθος σε βάρος τού ΠΑΟΚ.

Ο Προμηθέας μπήκε με… φόρα στη φετινή Basket League, πάτησε από το τζάμπολ το γκάζι και δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, την οποία μετέτρεψε σε… υγιεινό περίπατο, ή αν προτιμάτε επίδειξη δύναμης (80-95). Ο «δικέφαλος», πιστός στις συνήθειές του, έχασε στην πρεμιέρα, όμως το πρόβλημα είναι πως εμφανίστηκε εντελώς ανέτοιμος.

Η ομάδα τής Πάτρας πέτυχε εννέα αναπάντητους πόντους και στο τέλος του δεκαλέπτου είχε νταμπλ σκορ (14-28) και τεράστιο ψυχολογικό προβάδισμα. Αιφνιδίασε την ομάδα τού Φώτη Τακιανού και από νωρίς έβαλε το νερό στο αυλάκι. Ο Προμηθέας, με ηγέτη τον ασταμάτητο Χέιλ δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τη διαφορά μέχρι το τέλος τού ημιχρόνου, φορτώνοντας με περίσσιο άγχος τούς γηπεδούχους, οι οποίοι δεν είχαν σημείο αναφοράς στην επίθεση.

Αντεπίθεση και… γκάφα

Με ηγέτη τον Φρίντρικσον ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να ανατρέψει τα δεδομένα, ξεκινώντας εντυπωσιακά το δεύτερο ημίχρονο. Παρότι είχε καλύτερη εικόνα στο τρίτο δεκάλεπτο, στο τέλος της περιόδου δεν κατόρθωσε να μειώσει τη διαφορά, καθώς ο Προμηθέας βρήκε λύσεις, με τον Χέιλ, τον Ρέινολντς και τον Ετσενίκε. Γενικώς ήταν καλοί στην επίθεση οι Πατρινοί.

Σε αγώνα που τέλειωσε με 15 πόντους διαφορά είναι μάλλον ανώφελο να μιλήσει κανείς για τη διαιτησία, όμως υπήρξε εξόφθαλμο λάθος, τη στιγμή που ο «δικέφαλος» πάλευε τις πιθανότητές του να μειώσει. Ένα τρίποντο, που κόπηκε τη στιγμή που η μπάλα κατέβαινε, ήρθε να αποτελειώσει τον ΠΑΟΚ.

Παιδαριώδες λάθος για το επίπεδο των Συμεωνίδη και Θεωνά, με τον Τακιανό να διαμαρτύρεται ματαίως κι εντέλει με την εξέλιξη του σκορ και την καθαρή νίκη της παρέας του Ηλία Παπαθεοδώρου, να μην μπορεί καν να συζητήσει γι’ αυτό. Όπως και να ‘χει, ο Προμηθέας ήταν καλύτερος, αλλά οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια, σε φάση που μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Τα δεκάλεπτα: 14-28, 38-51, 60-72, 80-95.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…