Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 78-88 (vid)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 78-88 (vid)

Μιλουτίνοφ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός

Στην παράταση ο Ολυμπιακός «άλωσε» το ΟΑΚΑ.

Μοιάζει να έχει βρει το κουμπί τού «αιώνιου» αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός με τον Πίτερς να κάνει σπουδαίο παιχνίδι, τον Κάνααν να είναι εξαιρετικός, τον Μιλουτίνοφ να παίζει χωρίς ανάσα, τον Ουόκαπ να κάνει άλλη μια μεγάλη εμφάνιση και τον Γκος να είναι ο καθοριστικός στην παράταση, νίκησε με 88-78 (74-74) τον Παναθηναϊκό και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τη φετινή Ευρωλίγκα.

Κανείς δεν περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα ήταν τόσο κακός, όσο στον τελικό τού Super Cup. Εντελώς διαφορετική εικόνα, με τους παίκτες τού Αταμάν να βγάζουν αθλητικό εγωισμό και τον Κώστα Σλούκα να νιώθει ότι έχει πράγματα να αποδείξει.

Στο πρώτο δεκάλεπτο καμία ομάδα δεν ξέφυγε. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ουόκαπ να σηκώνει το γάντι και να εκτελεί από το τρίποντο, τη στιγμή που οι αντίπαλοί του έπαιζαν under και του έδιναν το σουτ. Πέτυχε 8 πόντους, άλλους τόσους είχε ο Πίτερς, όμως ο Παναθηναϊκός είχε απαντήσεις.

Ο Μπαλτσερόφσκι έβγαλε τον Μιλουτίνοφ από το παιχνίδι, ενώ στην επίθεση πέτυχε 7 πόντους, ο Γκραντ ήταν πιο επιθετικός, η «πράσινη» επίθεση λειτουργούσε καλά. Ισορροπία και το 22-23 έδειχνε ότι πάμε σε ντέρμπι. Τα δύο φάουλ τού Μιλουτίνοφ άλλαξαν τα δεδομένα, αν κι ο Σίκμα έβγαλε το μεροκάματο, με 4 πόντους, 3 ριμπάουντ κι 1 κλέψιμο στο 10λεπτο, που κλήθηκε να παίξει στη θέση «5».

Ξέφυγε ο Παναθηναϊκός

Με το σκορ στο 30-29 ο Σίκμα χρεώθηκε με δεύτερο φάουλ, ακολούθησε λίγο αργότερα ο ΜακΚίσικ, ο Παναθηναϊκός πήρε πέντε συνεχόμενους πόντους από τη γραμμή των βολών, μεσολάβησε ένα τρίποντο του Σλούκα κι άλλη 1/2 του Μαντζούκα κι αίφνης οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +10.

Ο Λεσόρ κέρδιζε τις μάχες στο «ζωγραφιστό», παρά την προσπάθεια του Σίκμα, ο Ολυμπιακός δεν είχε λύσεις και προς το τέλος μάζεψε τη διαφορά. Στο πρώτο μισό ο Παναθηναϊκός είχε 13/15 βολές, ο Ολυμπιακός 1/1 κι ο Σλούκας είχε 13 πόντους, αλλά καμία ασίστ.

Επέστρεψε ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ανέβηκε στο +10, με τρίποντο του Ερνανγκόμεθ. Το 3ο φάουλ τού Μπαλτσερόφσκι οδήγησε τον Μιλουτίνοφ στις βολές, για τους πρώτους του πόντους στο δεύτερο μισό (48-41). Ο εξαιρετικός Γκριγκόνις απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο τρίποντο του Ουόκαπ, Πίτερς και Κάνααν έφεραν πιο κοντά την ομάδα τους (51-49), με τον Κάνααν να προσθέτει άλλο ένα τρίποντο, απαντώντας στο καλάθι τού Γκριγκόνις (53-52).

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την ψαλίδα. Επέστρεψε για τα καλά στο παιχνίδι, παρότι στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου οι «πράσινοι» πέτυχαν έξι αναπάντητους πόντους κι ο Κάνααν χρεώθηκε με το 3ο φάουλ.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με «κόκκινο» ξέσπασμα. Ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 11-0, στηριγμένος στην άμυνά του και βρέθηκε να προηγείται 59-63. Ήταν η στιγμή που Παναθηναϊκού, που απάντησε με 7-0 σερί (66-63). Γκος και Ουόκαπ ευστόχησαν από την περίμετρο, ο Γκριγκόνις απάντησε με 2/2 τρίποντα, ο Ουόκαπ είχε άλλο ένα και το ματς πήγε στο 72-72.

Η παραλίγο μεγάλη στιγμή τού Σλούκα

Ο Σλούκας έδωσε προβάδισμα τον Παναθηναϊκό κι ο Πίτερς ισοφάρισε στο 39’. Ακολούθησαν φάουλ των Κάνααν, Ουόκαπ, Σλούκα (επιθετικό), άστοχο τρίποντο του Ουόκαπ, λάθος τού Λεσόρ, άστοχο σουτ του Ουόκαπ κι η μπάλα στην εκπνοή στα χέρια τού Σλούκα.

Η χαρά του… σεναριοργάφου, όμως ο Κάνααν εμπόδισε ελάχιστα τον αρχηγό τού Παναθηναϊκού, το σουτ δεν μπήκε κι οι «αιώνιοι» κλήθηκαν να λύσουν στην παράταση τις διαφορές τους.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Η κούραση ήταν εμφανής και για τους δύο, όμως ο Ολυμπιακός με Κάνααν, Πίτερς, Μιλουτίνοφ και Γκος (πέντε συνεχόμενοι πόντοι) έτρεξε σερί 12-0 και τέλειωσε την υπόθεση νίκη. Μια βολή από τον Γκραντ, κάρφωμα από τον Μιλουτίνοφ κι ένα τρίποντο στο τέλος από τον Ερνανγκόμεθ, διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 43-36, 59-52, 74-74, 78-88.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…