Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 95-81 (vid)

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια 95-81 (vid)

Λεσόρ, Παναθηναϊκός, Μπασκόνια

«Αχτύπητο δίδυμο» είχε ο Παναθηναϊκός. Να έπαιζε και άμυνα…

Ο Λεσόρ δεν είχε αντίπαλο, ο Μήτογλου είχε κέφια κι ο Παναθηναϊκός πρόσφερε θέαμα, επικρατώντας παράλληλα της Μπασκόνια με 95-81. Με τον Σλούκα να μοιράζει ασίστ και να βάζει πόντους, οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στην επίθεση, αλλά η άμυνά τους ήταν και πάλι προβληματική.

Στο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, οι πιθανότητες είναι υπέρ του θηρευτή. Οι Βάσκοι ήρθαν με εννέα παίκτες στην Αθήνα, εκ των οποίων ένας απλά δήλωσε «παρών» (Μονέκε). Με οκτώ, όσο κι αν προσπαθούσε ο Πεναρόγια δεν είχε τύχη. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε παρά να μεταφέρει το παιχνίδι στο «ζωγραφιστό», να εκμεταλλευτεί την απόλυτη υπεροχή του και να παίξει λίγο άμυνα, για να φτάσει στη νίκη.

Η αλήθεια είναι πως για άλλη μια φορά ο Παναθηναϊκός προσέγγισε το ματς από την επίθεση, γι’ αυτό και στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκαν συνολικά 91 πόντοι. Ελκυστικό παιχνίδι για τους φιλάθλους, αλλά μάλλον δεν συμφωνούν οι προπονητές, ειδικά όσοι πιστεύουν στο δόγμα «η άμυνα φέρνει νίκες».

Ο Χάουαρντ κι ο Μαρίνκοβιτς βρήκαν περισσότερα ελεύθερα σουτ, απ’ ότι έπρεπε να δώσει η άμυνα των γηπεδούχων, γι’ αυτό κι η Μπασκόνια έμεινε για 20 λεπτά στο παιχνίδι. Ακόμα κι ο όταν ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» σερί 9-0 (το 17-22 έγινε 26-22), πάλι η επίθεση είχε τον λόγο.

Ο Σλούκας με 4 ασίστ εκμεταλλεύτηκε περισσότερο απ’ όλους τους συμπαίκτες του μαζί (είχαν άλλες 3 ασίστ), ο Λεσόρ έπαιζε άνευ αντιπάλου, ο Γκάι φάνηκε κεφάτος, ο Μήτογλου ήταν καλός και στις δύο πλευρές τού γηπέδου. Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να έχει μεγαλύτερη διαφορά, αν είχε τον νου του στο πίσω μέρος τού γηπέδου και περισσότερους παίκτες στη λογική τού αγώνα.

Για παράδειγμα ο Μπαλτσερόφσκι έκανε δύο φάουλ σε 25’’, ο Αντετοκούνμπο δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, ο Γκραντ έκανε ξανά υπερβολική χρήση ντρίμπλας. Αλλά όλα αυτά δεν αποτέλεσαν υψηλό εμπόδιο, για να φτάσει στη νίκη ο Παναθηναϊκός.

Εκπληκτική παράσταση από τον Μήτογλου

Όσο δεν έπαιζε άμυνα η ομάδα τού Αταμάν, τόσο οι φιλοξενούμενοι έμεναν «ζωντανοί», παρότι ο χρόνος δούλευε σε βάρος τους. Κόπωση, φθορά από τα φάουλ (αποβλήθηκε με 5 ο Κοστέλο, 8.13’’ πριν τη λήξη), οπότε ήταν λογικό ότι η πλάστιγγα θα έγερνε προς το μέρος των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε.

Ο Λεσόρ ήταν κυριαρχικός, αλλά στο δεύτερο μισό ο Μήτογλου έκλεψε την παράσταση, όχι μόνο για όσα έκανε στο μπροστά μέρος τού γηπέδου, αλλά κυρίως γιατί ήταν ο πιο σκληρός στην άμυνα. Με το δίδυμο των ψηλών να κυριαρχεί, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη δεύτερη νίκη του στην Ευρωλίγκα.

Πέρασε με 57-48, η Μπασκόνια μείωσε σε 61-59, με μπάζερ τρίποντο του Μένιον (πολύ κακό το αμυντικό ροτέισον) το σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έγινε 70-66, αλλά στη συνέχεια ο Μήτογλου έκανε πάρτι κι ο Παναθηναϊκός ανέβασε σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά (81-68) για να ολοκληρωθεί το ματς με σκορ 95-81.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 48-43, 70-66, 95-81.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

BCL: Προπονητής της χρονιάς ο Βασίλης Σπανούλης

Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς  στο πρωτάθλημα του BCL, αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης.…