Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Μακάμπι 81-86 (vid)

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 81-86 (vid)

Σλούκας, Παναθηναϊκός, Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ κερδίζει στην παράταση!…

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χάσεις έναν αγώνα. Ο Παναθηναϊκός έψαξε και τους βρήκε όλους. Παρότι έκανε τη μεγάλη ανατροπή, παρότι βρέθηκε αγκαλιά με τη νίκη, στο τέλος έφυγε με… σκυμμένο κεφάλι, γνωρίζοντας τη δεύτερη εντός έδρας ήττα. Όπως με τον Ολυμπιακό, έτσι και με τη Μακάμπι, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στην παράταση, αυτή τη φορά με σκορ 81-86 (κ.α. 72-72).

Για να γράψει κανείς όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ χρειάζεται πολλές… οθόνες. Ο Παναθηναϊκός καθόρισε τη μοίρα του, κάνοντας λάθη, που δεν τα συναντάς ούτε σε εφηβικές ομάδες. Βεβαίως πρέπει να του πιστωθεί η ανατροπή, η υπερπροσπάθεια στο δεύτερο μισό τού αγώνα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προβληματίσει η συνεχιζόμενη κακή λειτουργία, συγκεκριμένων παικτών και σχημάτων.

Όταν απέναντί σου έχεις μια ομάδα χωρίς ρυθμό, όπως υποχρεωτικά είναι η Μακάμπι, ΔΕΝ πετάς τον μισό αγώνα στα σκουπίδια. Ο Παναθηναϊκός με χαλαρότητα στην άμυνα, μπερδεμένος στην επίθεση, άφησε τους Ισραηλινούς να κυριαρχήσουν στο πρώτο μισό και να πάνε στ’ αποδυτήρια με 15 πόντους προίκα (24-39). Αυτό είχε πολλαπλό αντίκτυπο, καθώς από τη μια έφτιαξε την ψυχολογία τής ομάδας του Κάτας, από την άλλη μπήκε στη λογική να κυνηγά στο σκορ και να ξοδεύει δυνάμεις.

Ελληνική αντεπίθεση

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τρόπους να γυρίσει από το -15. Από εκεί που… χτυπούσε την πόρτα τής (μπασκετικής) κολάσεως, βρέθηκε με μπόνους. Κι αυτό συνέβη δίχως τον Αταμάν, που αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές. Από τη μια η πίεση κι ότι δεν του βγαίνουν πράγματα, από την άλλη η διάθεση να λειτουργήσει ως ξυπνητήρι για τους παίκτες του, έστειλαν τον Τούρκο στ’ αποδυτήρια και τον Σερέλη να αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή.

Έξω ο Ερνανγκόμεθ, που για άλλο ένα βράδυ δεν ήταν παράγοντας του αγώνα. Έξω ο Γκάι, που ακόμα δεν έχει μπει για τα καλά στην Ευρωλίγκα. Έξω ο Μπαλτσερόφσκι, που αλλού πατά κι αλλού βρίσκεται. Στη μεγαλύτερη διάρκεια έξω κι ο Λεσόρ, για να κάνουν την ανατροπή οι «πράσινοι» με αιχμές τους Αντετοκούνμπο και Μήτογλου, με προσήλωση στην άμυνα και με… σκληράδα.

Δεν είναι της παρούσης, αλλά όταν ο Παναθηναϊκός κερδίζει με τους περισσότερους νέους παίκτες στον πάγκο, είναι στοιχείο προς διερεύνηση, αν όχι για προβληματισμό. Όμως σημασία είχε το αποτέλεσμα και το ΟΑΚΑ στο δεύτερο μισό τού αγώνα έγειρε προς την πλευρά των γηπεδούχων. Ροκάνισαν τη διαφορά, έκαναν τους αντιπάλους να τους νιώσουν και στο τέλος τής βραδιάς, με ηγέτη τον Βιλντόζα, έμοιαζαν να «κλειδώνουν» τη νίκη.

Απείχαν… ένα ριμπάουντ. Παρότι ο Σόρκιν έκανε λάθος κι επιχείρησε να ευστοχήσει στη δεύτερη βολή (είχε χάσει την πρώτη, με το σκορ στο 72-70) ο Παναθηναϊκός έκανε δώρο στους φιλοξενούμενους. Χαμένο ριμπάουντ, φόλοου από τον Νίμπο και το ματς πήγε στην παράταση. Απίστευτο λάθος για το επίπεδο της Ευρωλίγκας

«Μοιραίος» ο Σλούκας

Η Μακάμπι πήρε ψυχολογία και μαζί το προβάδισμα στην παράταση, όμως ο Παναθηναϊκός το πάλεψε και το πάλεψε ως το τέλος. Ακόμα κι αν πολλές φορές δεν πήγαινε by the book, έκανε επιθέσεις ενστίκτου. Με το σκορ στο -3 (79-82) ο Σλούκας εκμεταλλεύτηκε λάθος τού Ριβέρο και πήρε φάουλ στην προσπάθεια για τρίποντο. Δεν υπήρχε καλύτερος για να πάει στη γραμμή των βολών, όμως ο Σλούκας είχε 2/3 και τα έξι τελευταία δευτερόλεπτα δεν ήταν αρκετά για να γίνει άλλη μια ανατροπή.

Ακόμα και στην τελευταία επίθεση, με 5” να απομένουν και τη διαφορά στους τρεις πόντους (81-84) ο Βιλντόζα έκανε λάθος πάσα κι ο Κλίβελαντ έγραψε το τελικό σκορ. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για δεύτερη φορά στο γήπεδό του, με τον ίδιο τρόπο, χάνοντας στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 24-39, 49-57, 72-72, 81-86.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…