Κεντρική Basket League Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 54-66

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 54-66

Μήτολγου, Ολυμπιακός. Παναθηναϊκός

Με ηγέτη τον Μήτογλου ο Παναθηναϊκός πέρασε από το ΣΕΦ.

Μπορεί η προσοχή όλων να ήταν στραμμένη στον Σλούκα, όμως την παράσταση στο «αιώνιο» ντέρμπι την έκλεψε ο Μήτογλου. Όταν ο Παναθηναϊκός έπαιξε με «small ball» και τον Ντίνο στο «5», ο Ολυμπιακός δεν «τάισε» τον Μιλουτίνοφ, ο Έλληνας διεθνής πέτυχε καθοριστικούς πόντους από την περιφέρεια κι οι «πράσινοι» άλλαξαν τις ισορροπίες, έχτισαν ψυχολογία και νίκησαν με 12 πόντους διαφορά (54-66).

Ο Αταμάν ξεκίνησε με τους Γκάι και Γκραντ στην περιφέρεια, δείχνοντας ότι θέλει αφενός καλύτερη αμυντική λειτουργία, αφετέρου ότι αυτός είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ο Γκάι τον δικαίωσε στο ξεκίνημα, πέτυχε το πρώτο τρίποντο του αγώνα, άλλους δύο πόντους, αλλά στη συνέχεια έχασε το μυαλό του, θέλησε να γίνει… ήρωας, παίρνοντας τραβηγμένες προσπάθειες. Στο δεύτερο ημίχρονο -όταν τον χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός– ήταν επιδραστικός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την κλασική του πεντάδα, αλλά σε μια από τις σπάνιες φορές ο Ουόκαπ έκανε περισσότερα λάθη απ’ ότι συνηθίζει (4 λάθη για 2 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο). Συνολικά οι παίκτες του ήταν άστοχοι στις βολές, ενώ δεν είχαν πολλές ευκαιρίες να τρέξουν, με αποτέλεσμα στο πέντε εναντίον πέντε να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και να κάνουν το παιχνίδι τους.

Ο Σλούκας θα ήταν έτσι κι αλλιώς πρωταγωνιστής της βραδιάς. Μπήκε με φοβερό άγχος, είχε τέσσερα άστοχα σουτ, ενώ ο Γκος τον… χτύπησε στα πόδια, στο διάστημα που ο Ολυμπιακός οικοδόμησε διαφορά επτά πόντων. Στο τέλος μοίρασε μια ασίστ, πέτυχε ένα «γκολ + φάουλ», αλλά συνολικά κινήθηκε σε ρηχά νερά, χωρίς όμως ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίσει γενικότερο ζήτημα.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν πρόσφεραν θέαμα στο πρώτο μισό, δεν υπήρξαν σημεία που να τρέξουν κάποιο σερί, εκτός από 25-18, το οποίο γρήγορα κάλυψαν οι φιλοξενούμενοι. «Προίκα» από το πρώτο μισό τα δύο φάουλ του Λεσόρ, όπως και του Γκος.

Παράγοντας Μήτογλου

Οι δύο ομάδες έπαιζαν λες και κρίνονταν η… ζωή τους από το αποτέλεσμα. Ο Αταμάν, βλέποντας ότι ο Μπαλτσερόφσκι δεν είχε θέση, με τον Αντετοκούνμπο DNP, υποχρεώθηκε να πάει σε χαμηλό σήμα, με τον Μήτογλου σέντερ. Ο Ολυμπιακός δεν πέρασε την μπάλα στο «κουτί», η φοβερή και τρομερή του φροντ λάιν δεν λειτούργησε κι ο Παναθηναϊκός απέκτησε πλεονέκτημα.

Ο Μιλουτίνοφ δεν μπορούσε να κυνηγήσει στην περιφέρεια τον Μήτογλου, ο οποίος με μακρινά σουτ έκανε τη διαφορά κι έδωσε αέρα στην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός βρήκε απαντήσεις, κυρίως με τον Γκος και τον Κάνααν, εκμεταλλευόμενος τις κακές αμυντικές τοποθετήσεις τού Σλούκα κι η κατάσταση ήταν ισορροπημένη μέχρι και το τέλος της τρίτης περόδου.

Όταν ο Παναθηναϊκός πέρασε με έξι πόντους, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στη γραμμή των βολών, στην αρχή με τον Πίτερς, στη συνέχεια με τον Κάνααν. Αμφότεροι είχαν 0/2, ενώ κι ο Γκος που τους ακολούθησε είχε 1/2. Οι γηπεδούχοι είχαν το απελπιστικό 4/16 βολές. Σε παιχνίδι που είναι κλειστό για 37 λεπτά, δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι, όταν χάνεις 12 βολές.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε με άνεση στη νίκη, αφενός γιατί σταμάτησε την κίνηση των παικτών τού Ολυμπιακού στην επίθεση, αφετέρου γιατί είχε παίκτες (καλός επιθετικά ο Ερνανγκόμεθ, βοήθησε σημαντικά ο Γκάι) στην εξίσωση. Ο Ολυμπιακός με τον Ουόκαπ στη χειρότερη βραδιά των δύο τελευταίων σεζόν (1/8 σουτ, 3 ασίστ για 6 λάθη), τον Παπανιικολάου σε ρηχά νερά και τους δύο ψηλούς να βολοδέρνουν ασκόπως, δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο.

Τα δεκάλεπτα: 12-11, 31-28, 43-45, 54-66.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Περιστέρι – Κολοσσός Ρόδου 79-63 (vid)

Έκανε το 1-0 το Περιστέρι Την πρώτη νίκη στη σειρά με τον Κολοσσό Ρόδου πανηγύρισε το Περι…