Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 68-77 (vid)

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 68-77 (vid)

Πίτερς, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα

Πάλεψε ο Ολυμπιακός, έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι η Μπάρτσα.

Ο Ολυμπιακός είχε να διαχειριστεί την απουσία τριών παικτών (Γκος, ΜακΚίσικ, Σίκμα), το γεγονός ότι ο Μπραζντέικις έκανε ντεμπούτο κι ήταν λογικό να είναι τρακαρισμένος, αλλά αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά στην απίστευτη ευστοχία των παικτών της Μπαρτσελόνα. Με 57.7% στο τρίποντο (15/26), βγήκαν… αυτοδύναμοι από τον πρώτο γύρο (68-77).

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα, η οποία ξεκινά να χτίζει το παιχνίδι από την άμυνά της. Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί στο πίσω μέρος του γηπέδου. Η Μπαρτσελόνα σκόραρε μέσα από το κουτί, εκμεταλλευόμενη τις απουσίες και την υποχρέωση των γηπεδούχων να παίξουν πιο συντηρητικά και να χάσουν σε μέγεθος.

Σταδιακά άρχισαν από μέσα προς τα έξω, με στοχευμένες επιθέσεις να βρίσκουν σκορ από την περίμετρο κι έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 16-23. Ο Ολυμπιακός ακολουθούσε, αλλά παίζοντας σε ρυθμούς Μπαρτσελόνα, προσεγγίζοντας το ματς από την επίθεση.

Ο Γκριμάου είδε τους παίκτες του να σουτάρουν με απίστευτα ποσοστά. Γιατί είναι απίστευτο να έχει μια ομάδα 7/16 δίποντα και ταυτόχρονα 7/10 τρίποντα! Οι φιλοξενούμενοι έχτισαν διαφορά 15 πόντων (20-35), καθώς την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός είχε μόλις 2/10 τρίποντα, αλλά και 13/23 δίποντα. Με απόλυτη ισορροπία σε ριμπάουντ κι ασίστ, μόλις ένα λάθος (σε βάρος των «κόκκινων»), η διαφορά στο πρώτο μισό έγινε από την περίμετρο.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, έτρεξε επιμέρους σερί 7-0 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι, κερδίζοντας για έναν πόντο στο δεύτερο δεκάλεπτο (18-17). Το 34-40, με την καταιγίδα τριπόντων των «μπλαουγκράνα» το γεγονός ότι πλην Φαλ κανείς δεν είχε περισσότερα από ένα φάουλ, αλλά κι ότι πήραν ανάσες αρκετοί βασικοί, άφηνε παράθυρο αισιοδοξίας.

«Διπρόσωπος» Κάνααν

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο τρίτο δεκάλεπτο τη γνωστή του άμυνα, υποχρεώνοντας σε χαμηλό σκοράρισμα τους Καταλανούς, που πάλι έβρισκαν λύσεις από την περιφέρεια. Ήταν προφανές ότι χρειάζονταν μια σπίθα για να πάρει… φωτιά το ΣΕΦ κι ο Κάνααν την άναψε. Ξεκίνησε με 2/2 βολές, συνέχισε με τρίποντο στην εκπνοή του χρόνου, έβγαλε άμυνα και πέτυχε τρίποντο, σηκώνοντας το γήπεδο στον αέρα.

Εκεί που λέγαμε ότι βρέθηκε ο… ήρωας της βραδιάς, ο Αμερικανός έκανε τρία συνεχόμενα φάουλ, πήγε στα τέσσερα φάουλ κι απενεργοποιήθηκε. Κατάλαβε κι ο ίδιος ότι παρασύρθηκε, ο Μπαρτζώκας δεν είχε τον Γκος, ο Λούντζης παρότι ξεκίνησε με μια καλή άμυνα κι ένα τρίποντο, στη συνέχεια δεν πρόσφερε λύσεις, όμως ο Ολυμπιακός έκλεισε την ψαλίδα και μείωσε σε 54-56.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα την τέταρτη περίοδο, πέρασε μπροστά μέχρι κι επτά πόντους, έκανε τον κόσμο του να πιστεύει ότι γύρισε το παιχνίδι (66-59), όμως η Μπαρτσελόνα είχε τον τρόπο να πάρει τη νίκη. Με 2/2 τρίποντα επέστρεψε, φόρτωσε με ψυχολογική κόπωση τον αντίπαλό της, ανάκτησε τη χαμένη της ψυχολογία και στο τέλος έφτασε στη νίκη.

Ακόμα και χωρίς τις απουσίες, όταν μια ομάδα επιπέδου Μπαρτσελόνα σουτάρει με αυτά τα ποσοστά από το τρίποντο, έχει παράσταση νίκης. Ο Ολυμπιακός πάλεψε, αλλά ηττήθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 29-37, 54-56, 68-77.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Τι ώρα είναι προγραμματισμένη η πτήση για το Ελ. Βενιζέλος

Στις 11:00 αναχωρεί ο Παναθηναϊκός για Ελλάδα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης παίκτες του Παναθηνα…