Κεντρική Γυναίκες Μαριέλα Φασούλα: Πλήγμα για την Εθνική Γυναικών

Μαριέλα Φασούλα: Πλήγμα για την Εθνική Γυναικών

Μαριέλλα Φασούλα

Θα «κοστίσει» η απουσία της Μαριέλας Φασούλας στην Εθνική…

Το κενό που αφήνει η Μαριέλα Φασούλα στην εθνική ομάδα ενόψει των δύο επισήμων αγώνων του Νοεμβρίου είναι σημαντικό, καθώς όπως είδαμε στο πρόσφατο EuroBasket στο Ισραήλ οι λύσεις πρώτης γραμμής στο υψηλό επίπεδο αγώνων δεν είναι πολλές, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μία από τις καλύτερες Ευρωπαίες σέντερ.
Μην ξεχνάμε ότι πλέον δεν υπάρχει και η πολύπειρη Κατερίνα Σωτηρίου η οποία έδινε πολλές λύσεις στο 3-4.
Επόμενοι αγώνες της εθνικής του χρόνου ίδια εποχή και η Μαριέλα με το καλό θα είναι ξανά στην σύνθεση τής ομάδας μας. Θυμόμαστε πόσο σφιχτό ήταν το ροτέισον στο κρίσιμο ματς με την Τσεχία, που έδινε το «εισιτήριο»  για τα προημιτελικά και το χάσαμε στο τέλος, φτάνοντας να υπάρξουν παίκτριες οι οποίες αγωνίστηκαν σχεδόν όλο τον αγώνα. Ειδικά στις ψηλές υπάρχει θέμα…
Τώρα ευτυχώς κλήθηκε η Λούκα τής Ιταλικής Μπρέσια, η οποία ως γνωστόν δεν είχε κληθεί το καλοκαίρι και θα δώσει λύσεις μέσα στην ρακέτα, ώστε να μην πέσει όλο το βάρος στην Σπανού, αφού οι δύο νεαρές ψηλές οι οποίες είναι στις κλήσεις προφανώς δεν μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το στάδιο.
Μεγάλο κομμάτι αγωνιστικό θα πέσει ιδιαίτερα στην περιφέρεια όπου είναι αλήθεια βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση οι Παυλοπούλου, Σταμολάμπρου, Χριστινάκη και Τσινέκε, όπως την είδαμε στο Eurocup με την Γκορζώφ.
Λείπει από το τεχνικό τιμ ο Γιώργος Τσεμπερης και θα τον αντικαταστήσει μαθαίνω ο Σουλιώτης πέρσι προπονητής στον Πρωτέα Βούλας, φέτος συνεργάτης τής Καπογιάννη στον Παναθηναϊκό.
Για να δούμε… Μπορεί η εθνική μας ομάδα να έχει προκριθεί στις 16 για το EuroBasket τής Ελλάδος το 2025, όμως οι αγώνες κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είναι.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…