Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Λιόλιος: «Από στρατιώτης, στρατηγός της Εθνικής ο Σπανούλης» (vid)

Λιόλιος: «Από στρατιώτης, στρατηγός της Εθνικής ο Σπανούλης» (vid)

Σπανούλης Λιόλιος Ζήσης

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ευχαρίστησε Ιτούδη, Μανωλόπουλο και το σταφ της Εθνικής.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Βασίλη Σπανούλη ως τεχνικού της Εθνικής ομάδας, τον αποκάλεσε από στρατιώτη – στρατηγό, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Ιτούδη, τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, το προπονητικό επιτελείο της Εθνικής έως τώρα, καθώς επίσης μίλησε και για τον ρόλο της διοίκησης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος:

«Είναι πραγματικά όμορφες οι εικόνες που είδαμε. Γυρνάμε πίσω κι όλοι συγκινούμαστε. Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντική στιγμή. Πρέπει να ευχαριστήσω τον κύριο Ιτούδη για όλη τη βοήθεια στην Εθνική ομάδα. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να κάνω στον Σωτήρη Μανωλόπουλο και φυσικά όλο το υπόλοιπο σταφ.

Είχαμε δύο διαφορετικά στοιχεία στο Ευρωμπάσκετ και στο Παγκόσμιο. Στην πρώτη χρονιά είχαμε συστράτευση. Στη δεύτερη χρονιά είχαμε ομόνοια, σύνολο, ομάδα. Για να πάμε στο επόμενο στάδιο χρειαζόμαστε και τα δύο. Αυτή είναι η Εθνική ομάδα. Η Εθνική Ομάδα εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες. Είναι πάνω από όλους μας.

Η Εθνική ομάδα έχει ανάγκη να παρουσιαστεί όπως στο παρελθόν και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σε αυτή τη νέα προσπάθεια θα ηγείται ο Βασίλης Σπανούλης. Είναι λίγο αστείο να λέω καλώς ήρθες, γιατί εδώ ήσουν πάντα. Ο Βασίλης ήταν πάντα στρατιώτης της Εθνικής ομάδας, τώρα είναι στρατηγός.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν στον κατάλληλο χρόνο και σήμερα είναι ο κατάλληλος χρόνος. Αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ και ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Βασίλης Σπανούλης και μακάρι να συνεχίσουμε για πολλά χρόνια. Ελπίζω να βρισκόμαστε εδώ μετά από πολλά χρόνια και να λέμε ότι η αυτή η Εθνική ομάδα είναι η ομάδα μας».

Για το αν πρόκειται περί άλματος αυτή η συνεργασία: «Μήπως δεν είναι άλμα να είναι ο Βασίλης στον πάγκο της Εθνικής; Εγώ είμαι σίγουρος. Με τον Βασίλη όταν μιλήσαμε μου είχε κάνει εντύπωση ένα πράγμα. Η ματιά του είναι απίστευτη, καθηλωτική».

Για το προολυμπιακό τουρνουά: «Καταθέσαμε φάκελο υποψηφιότητας για να διοργανώσουμε το προολυμπιακό. Ένας φάκελος που είναι πλήρης. Έχουμε να κάνουμε τέτοια μεγάλη διοργάνωση 16 χρόνια. Θα είμαστε χαρούμενοι αν η FIBA μας κάνει την τιμή να διοργανώσουμε το ένα από τα τέσσερα τουρνουά. Η Ελλάδα χρειάζεται την εξωστρέφεια. Το κατά πόσον είναι εφικτό ή όχι είναι κάτι που θα αποφασιστεί στις 15 Νοεμβρίου. Νομίζω ότι δουλεύοντας το φάκελο, είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα από τα τέσσερα τουρνουά. Να είμαστε σε ένα δημοσιονομικά ουδέτερο περιβάλλον. Είναι και το ερασιτεχνικό μπάσκετ. Πρέπει ταυτόχρονα να προνοούμε για όλα. Θέλω να πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη: «Με τον Δημήτρη Ιτούδη ήμασταν δύο χρόνια μαζί. Κάναμε την αποτίμηση και θεωρήσαμε ότι ήταν καλύτερο να λύσουμε τη συνεργασία μας. Παρότι είχε τη δυνατότητα, δεν αξίωσε καμία αποζημίωση. Η Εθνική μάς χρειάζεται όλους. Χρειάζεται και τους δημοσιογράφους να μεταφέρουν θετική ενέργεια. Αυτό σημαίνει γροθιά. Όλοι να στηρίζουμε από τη θέση μας την Εθνική. Σας το ζητώ και είμαι σίγουρος ότι θα το ακούσετε και θα το κάνετε».

Για την αλλαγή πολλών προπονητών στον πάγκο της Εθνικής: «Έχω μία πάγια αρχή, ότι υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Η διοίκηση έχει έναν ρόλο στρατηγικό. Έχει μία άριστη συνεργασία με τον προπονητή. Ο στρατηγός εντός του γηπέδου είναι ο προπονητής. Όταν ο καθένας καταλάβει τον ρόλο του και υπάρχει αρμονική συνεργασία, τότε δεν τίθεται θέμα αποτελεσμάτων για να συνεχίσεις κάτι.

Όταν τηρείς τη διαδικασία και τις αρχές σου θα πετύχεις κάποια στιγμή. Όταν κάτι δεν πάει καλά την ευθύνη την έχει πάντα η διοίκηση. Έτσι είναι η δομή όταν διοικείς έναν οργανισμό. Οι οργανισμοί έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Το πανόραμα της 12ης αγωνιστικής

Να ρεφάρουμε στα επόμενα. Το πανόραμα και η βαθμολογία. Καλομάθαμε την προηγούμενη «διαβολ…