Κεντρική Διεθνή Eurocup Καστρίτης: «Τα παιδιά θυσιάστηκαν και άξιζαν τη νίκη»

Καστρίτης: «Τα παιδιά θυσιάστηκαν και άξιζαν τη νίκη»

Γιάννης Καστρίτης

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του ήταν ο Γιάννης Καστρίτης.

Ο Άρης σημείωσε την πρώτη του νίκη για το Eurocup, στην 3η αγωνιστική επί της Τουρκ Τέλεκομ και ο Γιάννης Καστρίτης είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος. Ο προπονητής του Άρη στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για την κατάθεση ψυχής που έκαναν οι παίκτες του, για τη φιλοσοφία της ομάδας αλλά και για τους τραυματίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Καστρίτη:
«Είναι μεγάλη και σημαντική νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί επένδυσαν την καρδιά τους, πραγματικά θυσιάστηκαν ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και πραγματικά άξιζαν τη νίκη. Από την πρώτη μέρα είπαμε ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία ανεξαρτήτως προβλημάτων θα δίνει το 100% στο παρκέ. Είδαμε ότι αυξάνονται τα καλά διαστήματα της ομάδας κι αυτό έχει σημασία. Τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν, αυτή είναι η βάση και η φιλοσοφία μας. Πιστεύω ότι όταν επιστρέψουν όλοι οι παίκτες θα βγάλουμε περισσότερη ποιότητα και θα βρούμε συνεργασίες.

Κάθε νίκη είναι σημαντική, ειδικά στο ξεκίνημα. Θέλουμε να είμαστε σκληροί πνευματικά και ξέρουμε ότι κάθε νίκη προσφέρει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση γιατί έτσι πιστεύεις περισσότερο στο πλάνο σου. Κάθε αποτέλεσμα όμως θέλει διαχείριση. Να μην ξεχνάμε ότι για μας το σημαντικότερο είναι η επόμενη κατοχή.

Για όσους παρακολουθούν τον θεσμό, είναι σημαντικό να κερδίζεις την Τουρκ. Στο φετινό Eurocup είμαστε αουτσάιντερ στα παιχνίδια κι αν δεν έχουμε αυτή την προσέγγιση, να βουτάμε στο παρκέ και να παλεύουμε για κάθε μπάλα, δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε ή δικαιούμαστε. Μπράβο στα παιδιά γιατί κάνανε τρομερή κατάθεση ενέργειας και ψυχής αλλά αυτός είναι ο δρόμος για να συνεχίσουμε».

Ο Γιάννης Καστρίτης ρωτήθηκε και απάντηση για την κατάσταση των τραυματιών: «Η περίπτωση του Λευτέρη Μποχωρίδη θέλει προσοχή γιατί μπορεί να μας τον στερήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε ότι αφορά τον Μπάνκστον ήρθε χθες, ήταν πραγματικά πολύ κουρασμένος και θα του δώσουμε τον χρόνο για να μπει στη φιλοσοφία μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurocup

Δειτε επισης

Προμετέι – Άρης 95-67

Δεν τα κατάφερε ο Άρης και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Eurocup Ο Άρης δεν τα κατάφερε…