Κεντρική NBA Γιάννης: «Παίζω σκληρά σε όλη μου τη ζωή» (vid)

Γιάννης: «Παίζω σκληρά σε όλη μου τη ζωή» (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Για τη νοοτροπία που έχει στα παιχνίδια μίλησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Τα ξημερώματα οι Μπακς επικράτησαν του Μαϊάμι, και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε μια γεμάτη εμφάνιση με 33 πόντους. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ως Hulk για να τιμήσει το Χάλοουϊν και ανέλυσε τη νοοτροπία του αλλά μίλησε και για την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο:
Για τον Μίντλετον: «Με αυτόν στο παρκέ ανοίγει το γήπεδο. Παίρνει τον χρόνο του και μας βάζει όλους στην θέση μας. Είναι εκπληκτικός πλέι-μέικερ, μιλάει πολύ, άρα είναι η κόλλα μας».

Για τον Λίλαρντ: «Δεν ξέρω αν ο Λίλαρντ ή οι Χιτ το σκέφτηκαν να συνεργαστούν. Εμένα δεν μου έδωσε έξτρα κίνητρο. Σίγουρα χαίρομαι που είναι στην ομάδα μας και όχι μαζί τους. Θα τους ανέβαζε σε άλλο επίπεδο, όπως κάνει τώρα με εμάς».

Για τους αναπληρωματικούς των Μπακς: «Η δεύτερη πεντάδα έβγαλε ενέργεια. Ο Πέιν ήταν απίστευτος, ο Πόρτις έφερε ενέργεια και έβαλε σουτ. Η δεύτερη πεντάδα πρέπει να κυκλοφορεί την μπάλα. Ο Μπότσαμπ δεν έπαιξε σήμερα και είναι σημαντικό κομμάτι στην άμυνα, ενώ στην επίθεση κάνει το σωστό. Πρέπει να είμαστε ομαδικοί και όχι ατομιστές».

Για το μαρκάρισμα στον Μπάτλερ: «Νομίζω έκανα καλή δουλειά ανά διαστήματα. Προσπάθησα να του δυσκολέψω το παιχνίδι, όπως και σε κάθε παίκτη των Χιτ που μάρκαρα. Πιστεύω πως είμαι ένας από τους καλύτερους two-way παίκτες που έχουν παίξει στο NBA και θέλω αυτή την πρόκληση. Στο πρώτο ματς μάρκαρα τον Εμπίντ, πρώτη φορά που τον μάρκαρα μετά από χρόνια. Φέτος μάρκαρα τον Μπάτλερ, κάτι που είχε να συμβεί από το 2021. Είμαι χαρούμενος που ο κόουτς μου δίνει αυτή την πρόκληση».

Για την τάπα στον Χίρο μετά από σφύριγμα και το ειρωνικό χειροκρότημα: «Δεν το παίρνω προσωπικά. Αυτό κάνω εγώ. Παίζω σκληρά σε όλη τη ζωή μου, τα δίνω όλα στο παρκέ και κάποιες φορές αυτό δεν θα αρέσει στον κόσμο. Έτσι όμως ταΐζω την οικογένειά μου, έτσι είμαι πετυχημένος και έτσι έχω νικήσει. Θα συνεχίσω να το κάνω. Σε κάποιους θα αρέσει και σε κάποιους άλλους όχι».

Για τις σερί εύστοχες βολέ: «Θέλω να βάλω τις βολές. Προτιμώ να χάσω δύο ελεύθερα lay up από το να χάσω μία βολή. Ποτέ δεν θα φοβηθώ όμως την γραμμή των βολών, θα συνεχίσω να πάω προς το καλάθι και μετά στις βολές. Θα ακολουθήσω τη ρουτίνα μου και πρέπει να καταλάβω ότι ακόμα και αν αστοχήσω, ακόμα και σε airball δεν έχει σημασία, πρέπει να πάω στη γραμμή και να βάλω τις βολές».

Για το Μαϊάμι: «Παίζουν σκληρά. Έχουν ταλαντούχους παίκτες που μπορούν να βάλουν σουτ. Σουτάρουν όλοι. Το βασικό είναι ότι παίζουν σκληρά και δεν τα παρατούν. Δεν γίνεται να τους δίνεις ευκαιρίες. Πέρυσι στο Game 4 ήμασταν πάνω 12 πόντους με 70 δευτερόλεπτα για το φινάλε και τελικά γύρισαν το παιχνίδι και χάσαμε. Δεν τα παρατάνε. Δεν πρέπει να χάνεις την ευκαιρία να καθαρίσεις το ματς με αυτούς».

Για την εμφάνισή του ως Hulk: «Το κάνω για τα παιδιά μου. Φεύγουμε για το Τορόντο αύριο, πρέπει να το κάνω αυτό για τα παιδιά μου».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Elite League: Το πρόγραμμα του Final four

Το πλήρες πρόγραμμα του final four της Elite League. Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα φιλοξε…