Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αρμάνι – Ολυμπιακός 65-53 (vid)

Αρμάνι – Ολυμπιακός 65-53 (vid)

Ουόκαπ, Μιλουτίνοφ, Ολυμπιακός, Αρμάνι

Αριθμητικό το πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Μιλάνο.

Τι ξέρει και τι μπορούσε να κάνει; Να παίξει άμυνα. Ο Ολυμπιακός ήταν συνεπής, κράτησε στους 65 πόντους την Αρμάνι Μιλάνο, αλλά την ίδια στιγμή οι παίκτες του ήταν λίγοι -όσον αφορά στον αριθμό των διαθέσιμων- για να διεκδικήσουν τη νίκη. Το 65-53 «φωνάζει» ότι η ομάδα τού Μπαρτζώκα είχε έλλειμα ενέργειας.

Δεν είναι μόνο η απουσία των Γκος και ΜακΚίσικ. Είναι ότι ο Σίκμα δεν ήταν έτοιμος, ο Φαλ βελτιώνεται, αλλά απέχει από τον περσινό εξαιρετικό σέντερ, ο Μπραζντέικις μπαίνει στο νόημα, αλλά ακόμα απέχει από αυτό που περιμένει ο Ολυμπιακός. Προσθέστε τον ανόητο τρόπο με τον οποίο βγήκε από την εξίσωση ο Κάνααν και το γεγονός ότι ήταν με… αναμμένο το λαμπάκι τού ρεζερβουάρ ο Πίτερς κι έχετε όλη την εικόνα.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να πάει το παιχνίδι στον ρυθμό του. Οι άμυνες κυριάρχησαν, με τους Ιταλούς να… δέχονται την πρόκληση. Μοιραία τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κοντά στο σκορ, έχοντας επιτρέψει μόνο σε Μίροτιτς (κορυφαίος τού αγώνα) και Σιλντς να δουν το καλάθι τους. Από την πλευρά τους ο Μιλουτίνοφ ήταν η πιο αξιόπιστη λύση κι ακολουθούσε ο Ουόκαπ.

Από νωρίς φάνηκε ότι δεν είναι η βραδιά του Κάνααν. Στο ξεκίνημα χρεώθηκε με τεχνική ποινή για φλόπινγκ κι ακολούθησε δεύτερο φάουλ, το οποίο τον απενεργοποίησε. Ο Ολυμπιακός έμεινε στη διεκδίκηση της νίκης, το δεκάλεπτο έληξε με 19-17 κι οι λογαριασμοί ανοιχτοί.

Το λάθος τού Κάνααν

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι άνοιξαν λίγο τον ρυθμό και βρέθηκαν να προηγούνται με 26-19. Δύο τρίποντα, από Κάνααν και Ουόκαπ άλλαξαν την εικόνα (26-25), αλλά εκεί ο Κάνααν «αποφάσισε» να αφήσει τους συμπαίκτες του αβοήθητους. Χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ, διαμαρτυρήθηκε έντονα, είδε το «ταυ» να σχηματίζεται από τους διαιτητές και πήρε (με δύο τεχνικές ποινές) τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Λείπουν δύο, φεύγει κι ο τρίτος από την περιφέρεια, άντε να βρεις λύσεις. Κι όμως ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να περάσει μπροστά με τρεις πόντους (29-32, με τον Μιλουτίνοφ) πριν ο Σιλντς με δύο βολές διαμορφώσει το σκορ τού ημιχρόνου (31-32).

Η ώρα τού Πάνγκος

Με τις δύο ομάδες να παλεύουν πόντο πόντο, ήταν η ώρα τού Πάνγκος να προσθέσει το +1 και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της Αρμάνι. Ο Μίροτιτς έκανε το 35-34 κι ο Πάνγκος το 38-34. Ο Ολυμπιακός είχε απάντησε, αλλά ο Πάνγκος συνέχισε να πετυχαίνει καλάθια και να μπαίνει στην εξίσωση. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με διαχειρίσιμη διαφορά (44-41).

Στην τελευταία στροφή ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις. Ο Μπραζντέικις δεν άντεχε άλλο, ο Πίτερς είχε αδειάσει, ο Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να παίξει στα τελευταία λεπτά με τον Πάππας. Οι Ιταλοί έτρεξαν σερί 9-0 και μετέτρεψαν το 44-45 σε 53-45, αλλάζοντας τα δεδομένα.

Το καλάθι τού Πάππας δεν άλλαξε τίποτα, η Αρμάνι είχε βάλει το τρένο στις ράγες κι όχι μόνο νίκησε, αλλά πήρε και διψήφια διαφορά, που κανείς δεν γνωρίζει αν και πόσο μπορεί να μετρήσει. Ο Ολυμπιακός περιμένει την επιστροφή των τραυματιών, τη βελτίωση όσων παίζουν και βέβαια να μην έχει άλλες αψυχολόγητες αντιδράσεις, όπως αυτή του Κάνααν.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 31-32, 44-41, 65-53.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…