Κεντρική Basket League Αγώνες Άρης – Καρδίτσα 69-61

Άρης – Καρδίτσα 69-61

toliopoulos 1 jpg

Τολιόπουλος λαμπρός τον οδηγεί…

Η Καρδίτσα έβαλε δύσκολα στον Άρη, στο Nick Galis Hall, αλλά ένας εκπληκτικός Βασίλης Τολιόπουλος έλυσε τον… γόρδιο δεσμό και ο Άρης έφτασε στη νίκη (69-61), εκμεταλλευόμενος την έδρα του. Δεύτερη νίκη σε 3 αγώνρς στην Basket League για τον Άρη, στο 0-3 η Καρδίτσα.

Το έργο του Άρη απέναντι στην Καρδίτσα ήταν πολύ απαιτητικό και δύσκολο. Κάτι που φάνηκε και στην πράξη, με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να βγάζει κούραση από το πολύ απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ, μεσοβδόμαδα. Οι «κίτρινοι» μάλιστα βρέθηκαν ακόμα κια με 10 πόντους πίσω στο φινάλε του πρώτου μέρους (29-39), με την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου να ελέγχει το σκηνικό.

Κάπου εκεί όμως μίλησε η έδρα, αλλά και η ποιότητα των προσωπικοτήτων της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που βγήκαν μπροστά. Με πρώτο τον Βασίλη Τολιόπουλο, που σε ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε πως είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας του στην επίθεση. Το κοντέρ για τον διεθνή άσο έγραψε 22 πόντους με 3/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4/4 βολές, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, «μιλώντας» σε στιγμές που τον είχε ανάγκη η ομάδα του.  Ακολούθησε ο Ρομπέρτο Γκάλινατ με 14 πόντους και 4/10 σουτ, κόντρα στην προηγούμενη ομαάδα του.

Στην αντίπερα όχθη, για την Καρδίτσα, η εξαιρετική εμφάνιση του Μίτσελ Σμιθ (18π, 10ρ, 8/14 σουτ), αλλά και οι 10 πόντοι του Τζόρνταν Σάιμπερτ δεν αρκούσαν για να αλλάξουν τον ρου της αναμέτρησης.

Την κρίσιμη ώρα όμως ο Άρης επιστράτευσε την άμυνά του. Αυτό γιατί από τη στιγμή που η Καρδίτσα βρέθηκε στο +4 μετά το καλάθι του Σμιθ (52-56, 33′), οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» επί μέρους 13-3, καταφέρνοντας να φτάσουν στην ανατροπή και τη νίκη, που είναι η δεύτερη διαδοχική στην Basket League, μετά το «διπλό» στην Πάτρα, κόντρα στον Απόλλωνα. Η Καρδίτσα από την άλλη πλευρά, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε, εκμεταλλευόμενη και την κούραση του Άρη, υποχώρησε στο 0-3, αγνοώντας τη χαρά της νίκης με το πέρας των πρώτων 3 αγωνιστικών.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 29-39, 50-50, 69-61.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…