Κεντρική Γυναίκες Αμύντας: Ενίσχυση με Καλομιτσίνη

Αμύντας: Ενίσχυση με Καλομιτσίνη

elli kalomitsini amyntas jpg

Ο Αμύντας ανακοίνωσε την Έλλη Καλομιτσίνη

Η σεζόν μπορεί να έχει ξεκινήσει, αλλά η γυναικεία ομάδα του Αμύντα συνεχίζει την ενίσχυση του. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την απόκτηση της Έλλης Καλομιτσίνη, η οποία θα ενισχύσει την ομάδα στον Νότιο Όμιλο της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Αναλυτικά:

«Ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την Έλλη Καλομιτσίνη. Η 28χρονη guard, με ύψος 177 εκατοστά, θα ενισχύσει το γυναικείο τμήμα, στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Η Έλλη έκανε τις πρώτες της δηλώσεις στο amyntas.gr αναφερόμενη στη νέα της ομάδα, στην προπονήτρια, αλλά και στην τρέχουσα σεζόν: “Είμαι πολύ χαρούμενη που γίνομαι μέλος της οικογένειας του Αμύντα. Όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα σωματείο το οποίο δίνει βάση στις ανθρώπινες σχέσεις, τα κορίτσια είναι μία παρέα και αυτό βγαίνει στο γήπεδο με τα αποτελέσματα και τη συνεχή ανοδική παρουσία της ομάδας στην Α2. Η coach Δρακακη ήταν ένας ακόμη λόγος να θέλω να είμαι στην ομάδα, μιας και είναι από τις καλύτερες προπονητριες, που υπάρχουν στην κατηγορία. Εύχομαι να έχουμε μία χρονιά χωρίς τραυματισμούς και πολλες νίκες!”

Who is who
Γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1995 και τα πρώτα της καλάθια τα έβαλε στα γηπεδάκια της Γυμναστικής Ένωσης Αρκαδίας Άμιλλα, στην Τρίπολη, το 2010, που είναι και ο τόπος καταγωγής της. Η Έλλη ήταν διεθνής με όλες τις Εθνικές “μικρές” ομάδες και με την Εθνική Νέων γυναικών, ενώ ήταν και πρώτη σκόρερ στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Κορασίδων και Νεάνιδων.

Τη σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε στο Νότιο όμιλο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας με την Άμιλλα και στη συνέχεια για δύο περιόδους στην Α1 Εθνική κατηγορία, με τον ΠΑΟΚ. Την επόμενη χρονιά κατέκτησε την άνοδο από την Α2 με τον Παναθλητικό Συκεών (2015-16) και τις επόμενες 4 σεζόν, έως το 2020 αγωνίστηκε πάλι στο Βόρειο όμιλο της Α2, με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου. Τις επόμενες τρεις περιόδους, έως ότου έρθει στον Υμηττό, συνέχισε σε γειτονικές ομάδες στην κατηγορία, μία χρονιά με τον Αθηναϊκό (2020-21) και τις προηγούμενες δύο (2021-23) με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.

Η Έλλη ορκίστηκε το 2020, παίρνοντας το πτυχίο, από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής σχολής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια ασκεί το επάγγελμα εργαζόμενη σε κατασκευαστική εταιρεία, αλλά και ατομικά, ως ελέυθερος επαγγελματίας. Έχει δύο μεγαλύτερα αδέλφια τον Κώστα και τον Γιώργο, ενώ οι γονείς της είναι η Ουρανία και ο Γιάννης.

Της αρέσουν ιδιαίτερα τα ταξίδια και χαρακτηριστικά μας ανέφερε: “Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Ταξιδεύοντας συνειδητοποιείς πως είσαι ίσος με τους γύρω σου, πως δεν ανήκεις σε κάποια ανώτερη φυλή, εκτιμάς τα απλά πράγματα, γιατί καταλαβαίνεις, πως εκεί κρύβεται η ευτυχία και το βλέπεις στα φωτεινά μάτια των ανθρώπων, που ζουν πολύ πιο φτωχά από ότι εσύ.” Αγαπάει επίσης τη γυμναστική.

Καλώς ήρθες Έλλη στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου, κοντά μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σπουδαία παιχνίδια είχαν τα play off της Α2 γυναικών

Έντονο ενδιαφέρον στους αγώνες της Α2 γυναικών. Ματσάρα είδα στην Αγ. Παρασκευή για τα πλέ…