Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Τέλος ο Δημήτρης Ιτούδης από την Εθνική

Τέλος ο Δημήτρης Ιτούδης από την Εθνική

Δημήτρη Ιτούδη

Ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Εθνική, ο Δημήτρης Ιτούδης.

Η Εθνική και ο Δημήτρης Ιτούδη δεν θα συνεχίσουν μαζί! Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγα λεπτά η ΕΟΚ, οι δύο πλευρές προχώρησαν στη λύση του συμβολαίου με τον Έλληνα τεχνικό. Το Mundobasket της Μανίλα και το ματς με το Μαυροβούνιο έμελλε να είναι το τελευταίο με τον Δημήτρη Ιτούδη, ως επικεφαλής του προπονητικού τιμ, της Εθνικής μας.

Τα άσχημα αποτελέσματα, η φημολογία για την απόσταση που κράτησαν κάποιοι παίκτες, καθώς για τη διαχείριση του υλικού, είχαν δημιουργήσει πολλά σύννεφα πάνω από την Εθνική. Αν υπολογίσουμε σε αυτό, πως ο Δημήτρης Ιτούδης έχει μπροστά του μία δύσκολη σεζόν στη Φενέρ… Η επένδυση που έγινε πέρυσι δεν απέδωσε, φέτος λοιπόν έχουν… σφίξει τα πράγματα και θέλει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο έργο που έχει με τον τουρκικό σύλλογο. Να υπενθυμίσουμε εδώ, πως το συμβόλαιό του με τη Φενέρ είναι 2+1 με την ανανέωση να ανήκει στους Τούρκους.

Καταλαβαίνει κανείς πως αυτοί ήταν αρκετοί λόγοι για να επέλθει αυτό το διαζύγιο.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Η Εθνική Ανδρών και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία που άρχισε πριν από το Ευρωμπάσκετ 2022 και ολοκληρώνεται μετά το φετινό Παγκόσμιο κύπελλο.

Το καλό της Εθνικής ομάδας, η οποία ενώνει τους Έλληνες φιλάθλους και το συμφέρον της οποίας είναι το πρώτο μέλημα όλων, όπως τονίστηκε και μετά την πρόσφατη συνάντηση του κόουτς με τον πρόεδρο Ευάγγελο Λιόλιο, κατέστησε επιτακτική αυτή την εξέλιξη.

Η αγωνιστική υποχρέωση που προέκυψε με τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2024, δεν μπορεί να συνδυαστεί με τις αυξημένες υποχρεώσεις του Δημήτρη Ιτούδη στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Τουρκίας με τη Φενερμπαχτσέ.

Αυτό συζητήθηκε εκτενώς και με τον ίδιο τον προπονητή να προτάσσει πάντα το συμφέρον της Εθνικής, αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία. Παρ’ όλα αυτά, ο κόουτς Ιτούδης διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στην Εθνική σε ό,τιδήποτε μπορεί να του ζητηθεί και να συνδράμει, προσφορά που εκτιμάται δεόντως από την Ελληνική Ομοσπονδία στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων που θεμελιώθηκαν και θα υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών.

Η διοίκηση της ΕΟΚ ευχαριστεί τον Δημήτρη Ιτούδη για όσα πρόσφερε και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…