Κεντρική Γυναίκες Πρέκας: «Θα μας βοηθήσουν τα δύσκολα παιχνίδια του ομίλου μας»

Πρέκας: «Θα μας βοηθήσουν τα δύσκολα παιχνίδια του ομίλου μας»

Πέτρος Πρέκας

Ευκαιρία για ανανέωση θεωρεί τη διοργάνωση ο Πέτρος Πρέκας.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής γυναικών, Πέτρος Πρέκας, μία ημέρα μετά την κλήρωση των προκριματικών ομίλων για το Eurobasket 2025, μίλησε για τη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η Ελλάδα αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία που θεωρεί πως θα έχει το γυναικείο μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Πρέκας:
Για την ανάληψη της διοργάνωσης: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΕΟΚ για τη μοναδική ευκαιρία που μας δίνει να παίξουμε ένα Eυρωμπάσκετ στη χώρα μας. Αυτό, εκτός από την αγωνιστική επιτυχία, είναι μια αφετηρία για το μπάσκετ γυναικών προκειμένου να πάρει μια μεγάλη ώθηση για το μέλλον. Είναι μια ευκαιρία, μέσα στα σχεδόν δύο χρόνια που απομένουν, να μπορέσουμε να φέρουμε τα κορίτσια στο γήπεδο και να ασχοληθούν με το μπάσκετ γυναικών».

Για το άγχος και την ανανέωση: «Στα προκριματικά, πράγματι, δεν θα έχουμε το άγχος για την πρόκριση, αλλά έχουν μεγάλη σημασία τα παιχνίδια που θα δώσουμε. Πρώτον, γιατί η υψηλότερη θέση στον όμιλο δίνει μια καλύτερη κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ και δεύτερον είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο προετοιμασίας για μας, ενόψει της διοργάνωσης του 2025. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ακόμη ανανέωση στην Εθνική Γυναικών και να δοκιμάσουμε πράγματα, για να μπορέσουμε στο Ευρωμπάσκετ του 2025 η ομάδα μας να παρουσιαστεί όσο γίνεται καλύτερη».

Για τις αντιπάλους: «Οι αντίπαλοί μας στον όμιλο, δηλαδή Γερμανία, Τσεχία και Ιταλία είναι δυνατές ομάδες που βρέθηκαν τελική δεκάδα στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ. Αγωνιστικά τα παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά αυτό θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…