Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Εφές 70-69

Παναθηναϊκός – Εφές 70-69

Σλούκας Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με buzzer τού Σλούκα.

Εντάξει, κανένα φιλικό τουρνουά (όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος) δεν «μετρά», όσον αφορά στο αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου έχει περιορισμένη αξία, αλλά δεν είναι μη μετρήσιμο το ότι ο Κώστας Σλούκας πήρε την πρώτη τελική (μεγάλη δεν τη λες) απόφαση κι ήταν τέτοια, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Εφές με 70-69.

Ο Σλούκας είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη, στο να παίρνει τη δύσκολη απόφαση, να ξέρει τι να κάνει όταν η μπάλα ζυγίζει πιο βαριά. Το έχει κάνει ουκ ολίγες φορές, δεν θα δίσταζε να το κάνει σε φιλικό τουρνουά. Με δικό του καλάθι, στην τελευταία επίθεση, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη και στην πρωτιά στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Στην τελευταία άμυνα ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έδειξε γιατί έμεινε στο ρόστερ, κλείνοντας τον διάδρομο του Λάρκιν, ο οποίος απλά ξεφορτώθηκε την μπάλα και το τελευταίο σουτ ήταν της πλημύρας.

Ο Παναθηναϊκός είχε σε πολύ καλή βραδιά τον Λεσόρτ (21π. 9ρ.) και τον Γκάι, είχε τον Σλούκα να του προσδίδει ποιότητα, είχε και θεματάκια προς επίλυση στην άμυνα. Γι’ αυτό γίνονται τα φιλικά τουρνουά, για να διορθώνονται λάθη κι ατέλειες.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 36-31, 55-46, 70-69.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 1 , Γκάι 13 (3), Μπαλτσερόφκσι 6 , Σλούκας 9 (1), Παπαπέπτρου 3 (1), Γκραντ 5 (1), Λεσόρ 21 (9 ριμπαουντ), Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 3, Μήτογλου 9.
ΕΦΕΣ (Τζαν): Λάρκιν 14 (2), Μπομπουά 8 (2), Μπράιαντ 7 (1), Γκάζι, Κλάιμπερν 13 (3), Τόμπσον 5 (1), Πλάις, Χόλατζ, Οσμανί, Γιλμάζ, Γουίλις 10 (2), Ζίζιτς 11.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 61-45

Κατέκτησε τον τίτλο ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 61-45 του Παναθηναϊκού στον 5…