Κεντρική Ασίστ Περαστικός Ο Λιόλιος κι ο… κλώνος τού Ουόκαπ

Ο Λιόλιος κι ο… κλώνος τού Ουόκαπ

Λιόλιος, Ουόκαπ κι Εθνική γυναικών

Ήταν να μην μάθει τα κόλπα ο Βαγγέλης Λιόλιος. Ποιος τον πιάνει!…

Η Εθνική Ελλάδας απέτυχε παταγωδώς. Αυτό όποιος έχει μάτια το βλέπει. Ακόμα κι ο Βαγγέλης Λιόλιος, χωρίς να έχει την παραμικρή διάθεση, μίλησε για αποτυχία. Κι όμως, υπήρχε κάτι που -αγωνιστικά- πέτυχε: Η ελληνοποίηση του Ουόκαπ.

Ποιοτικός, καταπληκτικός στ’ αποδυτήρια και στο παρκέ, καλός συμπαίκτες, ο «Θωμάς» είχε όλο το πακέτο. Αλλά τι ξέρω εγώ από μπάσκετ; «Περαστικός» είμαι κι απλά σας λέω όσα ακούω, στις καφετέριες και στις ταβέρνες, που γυρίζω. Δεν με ξέρουν, δεν παίρνουν χαμπάρι ότι τους ακούω κι εγώ -πώς να το κάνουμε- είμαι… μαρτυριάρης.

Από τη μια ο Λιόλιος κατάλαβε ότι ο στόχος των τριών μεταλλίων στη θητεία του, όχι μόνο ήταν ανέφικτος, αλλά κινδυνεύει να περάσει στην ιστορία ως μια από τις πιο αποτυχημένες περιόδους της Εθνικής. Δεν έχει λόγους να χαίρεται…

Από την άλλη κατάφερε και πήρε το Ευρωμπάσκετ τού 2025. Γι’ αυτά θα αφήσω να γράψει ο Κογκαλίδης, που έχουν κι ιδιαίτερη σχέση. Εγώ είχα αράξει στο καφέ στο Μαρούσι κι απολάμβανα το brunch (τι είπες τώρα;), μέχρι τη στιγμή που έσκασε μια παρέα από τα γραφεία της ΕΟΚ. Άρχισαν να μιλούν για τη διοργάνωση και συμφωνούσαν ότι πρέπει να πετύχει οπωσδήποτε.

Ξανά μανά, ο Λιόλιος

Έλεγαν για γεμάτο γήπεδο. Αν φέρουν φαντάρους, υπάρχει πιθανότητα, αλλά μην ασχολείστε με αυτά. «Πρέπει να δημιουργηθεί αξιόμαχο σύνολο» έλεγαν με αγωνία. Κι εκεί, ένας από την παρέα έριξε τη… βόμβα.

Έχω κέφι απόψε κι αργώ να σας πω την είδηση. Δεν γνωρίζω αν ο Βαγγέλης Λιόλιος ακούει την Άννα Βίσση, αλλά το «Ξανά μανά». Τι έγραφα στην αρχή; Μια χαρά ήταν ο Ουόκαπ. Ε, λοιπόν, ο πρόεδρος έχει βάλει τους ανθρώπους του να… κλωνοποιήσουν τον Θωμά.

Μόνο που ο κλώνος θα είναι γυναίκα. Θωμαΐς θα τη λένε, Άννα θα τη λένε, θα σας γελάσω. Θέλει, όμως, μια νατουραλιζέ για την Εθνική Γυναικών. Έρχεται η ανάπτυξη. Κι ω του θαύματος, θέλουν να είναι περιφερειακή και κατά προτίμηση σκόρερ.

Η απλή μέθοδος των τριών, μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία: Η Αμερικανίδα (λέμε τώρα) θα παίρνει την μπάλα και θα αποφασίζει, η Φασούλα θα πηδά για τα ριμπάουντ και θα παλεύει στο «ζωγραφιστό», λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και μπορεί να έρθει επιτυχία από εκεί που δεν το περιμένουμε.
Άντε καλό μας βράδυ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…