Κεντρική Γυναίκες Αμύντας: Πήρε την Ιωάννα Παπακώστα

Αμύντας: Πήρε την Ιωάννα Παπακώστα

ioanna papakosta amyntas jpg

Ο Αμύντας ανακοίνωσε την απόκτηση της Ιωάννας Παπακώστα

Την ενίσχυση της συνεχίζει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αμύντα. Συγκεκριμένα, κάτοικος Υμηττού τη νέα σεζόν θα είναι η Ιωάννα Παπακώστα, η οποία θα αγωνιστεί ξανά στην Α2 Γυναικών αλλά με άλλη ομάδα. Πέρσι, η 20χρονη αγωνίστηκε στην ίδια κατηγορία με τη φανέλα της Αμίλλα Περιστερίου.

Αναλυτικά:

«Ο Αθλητικός Όμιλος Υμηττού Αμύντας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την Ιωάννα Παπακώστα. Η 20χρονη point guard, θα ενισχύσει το γυναικείο τμήμα, στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Ο Ιωάννα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο amyntas.gr αναφερόμενη στη νέα της ομάδα: “Είμαι χαρούμενη που έρχομαι σε μία ιστορική ομάδα, όπως είναι ο Αμύντας. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, για να καταφέρει η ομάδα όλους τους στόχους, που έχει θέσει στο φετινό απαιτητικό πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να συνεργαστώ και να μάθω περισσότερα πράγματα από την κοουτς Φρόσω, τον κοουτς Γιάννη και τις καινούριες μου συμπαίκτριες. Εύχομαι να έχουμε ένα καλό και υγιές πρωτάθλημα!!”

Who is who

Γεννήθηκε στις 8 Μαΐου του 2003 και τα πρώτα της καλάθια τα έβαλε στα γηπεδάκια του Απόλλωνα Καρδίτσας, όπου συμμετείχε και αγωνιστικά έως το γυναικείο τμήμα. Το 2016, η πρώτη της μεταγραφή, την έφερε στην Αθήνα, στην ομάδα των Εσπερίδων, όπου αγωνίστηκε για 2 σεζόν στις κορασίδες, στις νεάνιδες και έχοντας τις παρθενικές της συμμετοχές, με το γυναικείο τμήμα, στην Α1 Εθνική κατηγορία. Τις επόμενες τρεις περιόδους αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό στα τμήματα κορασίδων και νεανίδων. Ο επόμενος αγωνιστκός σταθμός, πριν την ομάδα του Υμηττού, ήταν η Άμιλλα Περιστερίου, κατακτώντας την άνοδο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, τη σεζόν 2021-22 και αγωνιζόμενη σε αυτήν την περασμένη χρονιά. Τέλος, έχει κληθεί στην Εθνική Νέων γυναικών (under 21 , 2023).

Η Ιωάννα σπουδάζει κοινωνιολογία, ενώ παράλληλα σπουδάζει γεμμολογία και αδαμαντολογία και έχει σαν χόμπι τα ταξίδια και την ανάγνωση βιβλίων.

Καλώς ήρθες Ιωάννα στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου, κοντά μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σπουδαία παιχνίδια είχαν τα play off της Α2 γυναικών

Έντονο ενδιαφέρον στους αγώνες της Α2 γυναικών. Ματσάρα είδα στην Αγ. Παρασκευή για τα πλέ…