Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Σωτηρίου: «Ο κόσμος θα μας δώσει το έξτρα κίνητρο»

Σωτηρίου: «Ο κόσμος θα μας δώσει το έξτρα κίνητρο»

F sotiriou jpg e1690993572310

Οι πρώτες δηλώσεις του Άρη Σωτηρίου

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΟΚ παραχώρησε ο Άρης Σωτηρίου. Ο νεαρός παίκτης  χαρακτήρισε την ερχόμενη σεζόν δύσκολη και απαιτητική, τονίζοντας πως η παρουσία του κόσμου θα δώσει το έξτρα κίνητρο και την έξτρα ενέργεια στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άρης Σωτηρίου στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ:

“Είναι η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, η επιστροφή στην Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ, αλλά και η μεγάλη του επιθυμία να παίξει μπάσκετ και να το κάνει σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Ξέρει ότι δεν θα είναι εύκολο, περιμένει πίεση, αλλά δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί και με σκληρή δουλειά να τα καταφέρει.

Ο Άριστοτέλης (Άρις) Σωτηρίου είναι Θεσσαλονικιός, ξεκίνησε από την ακαδημία Πήγασος, έπαιξε στη συνέχεια στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, αλλά μετά το γυμνάσιο βρέθηκε στην Αθήνα, πήγε στην Πάτρα, επέστρεψε στην πρωτεύουσα και τελικά πέρασε τα τέσσερα επόμενα χρόνια σε Τέξας και Νέα Υόρκη.

Η επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη και η προοπτική της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ mateco, δημιουργεί όνειρα και πολλές φιλοδοξίες. «Σε ατομικό επίπεδο είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για μένα το να αγωνιστώ σε μία τόσο ιστορική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, αλλά και στην πόλη που γεννήθηκα. Υπάρχει πίεση, αλλά αυτό δημιουργεί ακόμη πιο μεγάλο κίνητρο για να δουλέψουμε και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και για την ομάδα και για τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά», σχολίασε ο 22χρονος φόργουορντ, που πριν συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ, συζήτησε με τον κόουτς Φώτη Τακιανό, αλλά έκανε και προπόνηση μαζί του στο PAOK Sports Arena. «Ο κόουτς περιμένει να βοηθήσω, με την άμυνά μου, με την ενέργειά μου και να αποδείξω ότι αξίζω που είμαι εδώ και να πάρω το χρόνο που μου αναλογεί», είπε ο Άρις Σωτηρίου, που θα συναντήσει στον ΠΑΟΚ τον συμπαίκτη του στις εθνικές ομάδες Νίκο Αρσενόπουλο, γεγονός που τον χαροποίησε ιδιαίτερα: «Χαίρομαι πάρα πολύ που θα παίζω μαζί με τον Νίκο. Είμαστε φίλοι χρόνια τώρα από τις Εθνικές ομάδες. Νομίζω ότι και ο τρόπος που παίζουμε και βοηθάμε ο ένας τον άλλο μας ταιριάζει, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξουμε ξανά μαζί».

Με τον ΠΑΟΚ mateco ο Άρις Σωτηρίου θα υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, ωστόσο πρόλαβε να κάνει το ντεμπούτο του στη Basket League. Ήταν Μάιος του 2018 στο ΣΕΦ, σε ένα παιχνίδι του Προμηθέα (στα τμήματα υποδομής του οποίου αγωνιζόταν τότε) με τον Ολυμπιακό. Ο Σωτηρίου πέτυχε 4 πόντους και ο Νίκος Αρσενόπουλος που είχε αγωνιστεί από την άλλη πλευρά, είχε πετύχει 3 πόντους, στην εύκολη νίκη των «ερυθρόλευκων» με 104-69.

Εκτός από την δική του… σειρά, θα βρει στον ΠΑΟΚ και πολύ έμπειρους παίκτες, όπως ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, αλλά και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και για αυτό σχολίασε… «Μόνο χαρά μπορώ να έχω που θα είμαι συμπαίκτης με τον Μαργαρίτη που έχει τεράστια εμπειρία. Μαζί με τον Τσαϊρέλη πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν πολύ, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε στιγμή της σεζόν, ώστε να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος».

Στις ΗΠΑ πήγε για να παίξει μπάσκετ, αλλά και για να σπουδάσει. Πήρε το πτυχίο του στα μαθηματικά και μετά τέσσερα χρόνια υποστηρίζει ότι… «Είχα τη δυνατότητα καθημερινής πρόσβασης στο γυμναστήριο και με την προπόνηση που έκανα όλα αυτά τα χρόνια, βελτίωσα την τεχνική μου, το σουτ και με βοήθησαν σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού μου. Βελτίωσα το σώμα μου και την αθλητικότητά μου, ενώ μένοντας μακριά από την οικογένειά μου, είχα τη δυνατότητα να μάθω και πως είναι να τα βγάζεις πέρα μόνος σου».

Στο PAOK Sports Arena θα συναντήσει ξανά τον προπονητή της εφηβικής ομάδας Ευρυπίδη Μελετιάδη, τον οποίο είχε προπονητή στο Δούκα, ενώ συζήτησε αρκετά για την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη με τον καλό του φίλο και πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Δημήτρη Κλωνάρα… «Με τον Δημήτρη είμαστε φίλοι. Μαζί στις Εθνικές ομάδες, αντίπαλοι οπουδήποτε αλλού. Ακόμη κι όταν ήμουν στη Θεσσαλονίκη και στον Μαντουλίδη, παίζαμε αντίπαλοι αφού ο Δημήτρης ήταν στον ΠΑΟΚ. Μιλήσαμε και χάρηκε πολύ που θα είμαι στον ΠΑΟΚ».

Όσον αφορά το μήνυμά του προς τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, ο 22χρονος φόργουρντ ήταν ξεκάθαρος… «Θα είναι μία δύσκολη και πολύ απαιτητική χρονιά. Η παρουσία του κόσμου θα μας δώσει το έξτρα κίνητρο και την έξτρα ενέργεια που χρειαζόμαστε για να τα καταφέρουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • paok

    ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

    Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…