Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ηλίας Κορομηλάς: «Παντελώς ψευδείς οι αναφορές στο όνομά μου»

Ηλίας Κορομηλάς: «Παντελώς ψευδείς οι αναφορές στο όνομά μου»

Ο Ηλίας Κορομηλάς

Τα αρνείται όλα ο Κορομηλάς.

Μεγάλη ένταση έχει προκαλέσει η υπόθεση του Ηλία Κορομηλά μετά τις κατηγορίες του Ουκρανού διαιτητή Μικόλα Αμπρόσοφ, Ο Έλληνας διεθνής διαιτητής πήρε θεση μετά την ανακοίνωση της  Euroleague αλλά και της ΕΟΚ, που υποστήριξε ότι μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, ο Ηλίας Κορομηλάς θα «μπει στον πάγο».

Συγκεκριμένα, ο γνωστός διαιτητής με γραπτή του δήλωση κατηγόρησε τον Ουκρανό ρέφερι για συκοφαντικές αναφορές, αρνείται τα πάντα και διαμηνύει ότι θα προχωρήσει σε όλες τις νομικές ενέργειες μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια,

Αναλυτικά η δήλωση του γνωστού διαιτητή:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του Μίκολα Αμπρόσοφ ως προς το πρόσωπό μου, μέσα από διαδικτυακά δημοσιεύματα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι, οι αναφορές του αυτές στο όνομά μου, είναι παντελώς ψευδείς, κακόβουλες και συκοφαντικές και μοναδικό σκοπό έχουν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου ,ως τις πιο ουσιώδεις πτυχές της προσωπικότητάς μου αλλά και τη φήμη μου ως διεθνούς διαιτητή.

Έδωσα ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να κάνει τις δέουσες νομικές ενέργειες κατά του συγκεκριμένου προσώπου και περαιτέρω να πράξει τα νόμιμα για να σταματήσει η άκριτη και άνευ προηγούμενης διασταύρωσης, αναπαραγωγή των ανωτέρω ψευδών δηλώσεων , από τα ΜΜΕ/ιστοσελίδες. Η αλήθεια πάντοτε λάμπει και με αυτό το “πιστεύω”” πορεύομαι σε όλη μου την επαγγελματική διαδρομή.

Με τιμή, Κορομηλάς Ηλίας».

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε και ο Μπορίς Ρίζικ, στην οποία αρνείται επίσης τα πάντα και αναφέρει:

«Διάβαζα χθες (σ.σ.: Τετάρτη) τις ειδήσεις στο Eurohoops και είδα το όνομά μου να εμπλέκεται σε αβάσιμους ισχυρισμούς. Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι οι κατηγορίες εναντίον μου είναι εντελώς αβάσιμες και δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Είναι ενοχλητικό να βλέπω το όνομά μου σε τέτοιου είδους υποθέσεις. Διατηρώντας όλα τα δικαιώματά μου, θα προβώ σε άμεσες κατάλληλες νομικές ενέργειες κατά του ατόμου που έχει αποκλειστεί για περίοδο τριών ετών που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024, λόγω της διαφθοράς που ενεπλάκη στην Ουκρανία, και στη συνέχεια λόγω δημιουργίας ψεύτικης επιστολής με υπογραφές σαν να ήταν γραμμένες από την Ουκρανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στην οποία του απαγορεύτηκε ισόβια να ασκεί οποιαδήποτε δραστηριότητα μπάσκετ από την Ομοσπονδία…

Παραμένω πλήρως αφοσιωμένος στο άθλημα του μπάσκετ και στις αξίες του και θα συνεργαστώ ολόψυχα με οποιεσδήποτε αρμόδιες αρχές στις προσπάθειές τους να αποκαλύψουν την αλήθεια. Εκτιμώ την κατανόηση και την υπομονή σας καθώς προχωρούμε σε αυτή τη διαδικασία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

A1 Γυναικών: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην τελική μάχη για το πρωτάθλημα

Σήμερα η τελευταία πράξη στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ θα κριθεί …