Κεντρική Ελλάδα Εθνικές ΕΟΚ: Πρόεδρος μαθητευόμενος μάγος (pics)

ΕΟΚ: Πρόεδρος μαθητευόμενος μάγος (pics)

Λιόλιος, μαθητευόμενος μάγος

Μας είπε ότι είναι τεχνοκράτης. Δεν μας είπε ότι είναι μαθητευόμενος μάγος!…

Ο Βαγγέλης Λιόλιος χρησιμοποίησε κατά κόρον τον όρο «τεχνοκράτης», προκειμένου να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα, απέναντι στους άλλους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου στην ΕΟΚ. Αν είναι έτσι οι τεχνοκράτες, ας επιστρέψουμε στην εποχή του τροχού. Γιατί όχι μόνο τεχνοκράτης δεν είναι -αν κρίνουμε από τα έργα και τις ημέρες του- αλλά κι ως μαθητευόμενος μάγος είναι τραγικός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Εθνική Εφήβων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε μέρος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18. Για τις επιδόσεις της θα ασχοληθούμε (εκτενώς) αργότερα. Πάμε στα… τεχνοκρατικά. Η Εθνική, λοιπόν, παρουσιάστηκε με δύο διαφορετικές εμφανίσεις (μία μπλε και μία λευκή). Υποχρέωση όλων των ομάδων, να έχουν δύο εμφανίσεις. Και βέβαια, οι εμφανίσεις έχουν και χορηγούς

Το τσίρκο ήρθε στην πόλη

«Circus is in town», που λένε κι οι αγγλομαθείς. Ας το παίξω κι εγώ μαθητευόμενος αγγλόφωνος. Στα πρώτα παιχνίδια, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, η Εθνική (κύριε Λιόλιο) αγωνίζεται, έχοντας στη φανέλα το λογότυπο του χορηγού της (ΟΠΑΠ). Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, παραθέτουμε και τις δύο εμφανίσεις, γιατί με αυτούς ποτέ δεν ξέρεις.

μαθητευόμενος μάγος ο Λιόλιος

μαθητευόμενος μάγος ο Λιόλιος

Αίφνης αντιλήφθηκαν ότι ΔΕΝ επιτρέπεται η χορηγία στοιχηματικής εταιρίας σε ανήλικους. Το γνωρίζει μέχρι κι η 82χρονη Παρασκιώ από την Κρήτη, αλλά όχι οι… τεχνοκράτες (κύριε Λιόλιο) της ΕΟΚ. Το αποτέλεσμα; Έτρεχαν να βρουν πανιά, να σκεπάσουν το λογότυπο, προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα!

Η εμφάνιση της Εθνικής έγινε… τσίρκο. Οι εικόνες δεν απαιτούν περαιτέρω εξήγηση. Αντιθέτως, ο μαθητευόμενος μάγος (aka πρόεδρος της Ομοσπονδίας) οφείλει να εξηγήσει, πώς άνθρωποι με τόσο τεχνοκρατική αντίληψη, που θα έφερναν χορηγίες με τη σέσουλα, που θα άλλαζαν άρδην την εικόνα της ΕΟΚ, που ασχολούνται με την ψηφιοποίηση (τρομάρα τους), δεν μπόρεσαν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα.

μαθητευόμενος μάγος ο Λιόλιος

μαθητευόμενος μάγος ο Λιόλιος

Αν αυτή η εικόνα, με την εμφάνιση με μπαλώματα, ικανοποιεί τον πρόεδρο και τα μέλη τού Δ.Σ., ας την υιοθετήσουμε και στη «μεγάλη» Εθνική. Αν μη τι άλλο θα είναι μια… πρωτοτυπία. «Μόδα πανέρι». Πού ξέρετε, μπορεί να μας βγει και σε καλό.

Εικόνα γενικής διάλυσης

Μπορώ να γράψω πολλά περισσότερα. Έχω 1.000.000 πληροφορίες. Ο αριθμός πρόεδρε κάτι πρέπει να σου θυμίζει. Αν όχι εσένα, ρώτησε τους συνεργάτες σου και τους χορηγούς σου, κάτι ξέρουν. Σταματώ εδώ, από σεβασμό στην Εθνική. Το κακό είναι πως δεν σταματά ο κατήφορος της Ομοσπονδίας.

Η εικόνα διάλυσης, σε όλες τις βαθμίδες και σ’ όλα τα επίπεδα, οι απειλές κι οι διαχωρισμοί σε παιδιά κι απόπαιδα (αύριο θα συνεχίσω πρόεδρε, μην ανησυχείς δουλεύουμε και Σαββατοκύριακο), η αγωνιστική αποτυχία των Εθνικών μας, οι αυξήσεις που θα κληθούν να πληρώσουν τα σωματεία, είναι καθημερινή συζήτηση στους μπασκετικούς κύκλους.

Ευτυχώς γι’ αυτόν, ο Βαγγέλης Λιόλιος δεν ήταν ποτέ μέρος αυτού του συνόλου. Δυστυχώς γι’ αυτόν, οι σύμβουλοι κι οι αυλικοί του, δεν του μεταφέρουν τα χάλια της ΕΟΚ. Είπαμε, ο άνθρωπος είναι μαθητευόμενος και τριγύρω αρκετοί επιτήδειοι (αρχής γενομένης από κάποιους αποτυχημένους δημοσιογράφους, που τον γλύφουν σε καθημερινή βάση), του δείχνουν έναν παραμορφωτικό καθρέπτη.

Το κακό είναι ότι ο κ. Λιόλιος μαθαίνει στου… κασίδη το κεφάλι και το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει αυτή την πολυτέλεια…

Υ.Γ.: Επειδή οι τύποι είναι απίστευτοι, μπορείτε να μπείτε εδώ για να δείτε με τα μάτια σας τις φωτογραφίες. Επίσημες, της διοργάνωσης. Αλλά κι εδώ, για να τις δείτε από το επίσημο site της ΕΟΚ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …