Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 83-74

Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία 83-74

ioannis papapetrou ellada nea zilandia jpg

Ελλαδάρα με ψυχή πήρε τη νίκη-πρόκριση κόντρα σε όλα και… όλους

Στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου προκρίθηκε η Ελλάδα ύστερα από μία συγκλονιστική ανατροπή απέναντι στη Νέα Ζηλανδία. Η Εθνικής μας βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους, αλλά δεν τα παράτησε και έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 83-74. Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη στο δεύτερο μέρος ήταν συγκινητική στην άμυνα και με τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Γιαννούλη Λαρεντζάκη έφερε τούμπα το ματς. Ο Παπαπέτρου ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ελλάδας, ενώ ο Λαρεντζάκης έκανε «όργια» στο τέταρτο δεκάλεπτο και «σκότωσε» τους Νεοζηλανδούς. Καλό παιχνίδι και από τον Ουόκαπ, που έχασε για μια ασίστ το double double (10 πόντοι – 9 ασίστ). Οι διαιτητές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν απαράδεκτοι και σφύριζαν με διαφορετικά κριτήρια, αλλά η Ελλάδα νίκησε και τους «γκρι» και πήρε την πρόκριση ως δεύτερη του ομίλου της!

Το ματς

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (7-8). Ο Δημήτρης Ιτούδης από νωρίς είχε να διαχειριστεί δύο σημαντικά προβλήματα. Λούντζης και Παπανικολάου φορτώθηκαν με δύο φάουλ στα πρώτα πέντε λεπτά με αποτέλεσμα να αποσυρθούν στον πάγκο (9-12).  Οι Νεοζηλανδοί εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά φάουλ της Εθνικής μας και με συνεχόμενες βολές (7/9) διατήρησαν τα ηνία του σκορ (12-17). Η Ελλάδα είχε φανερό πρόβλημα σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα να είναι πίσω στο πρώτο δεκάλεπτο (15-20).

Οι διαιτητές ήταν απαράδεκτοι στο πρώτο ημίχρονο. Σφύριζαν με διαφορετικά κριτήρια και καθαρά φάουλ υπέρ της Εθνικής δεν σφυριζόντουσαν, ενώ αντίθετα στην άλλη πλευρά η παραμικρή επαφή ήταν φάουλ! Η Εθνική δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά και η διαφορά συνεχώς αυξανόταν και έφτασε για πρώτη φορά τους 10 πόντους (20-30). Η Ελλάδα δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα. Είχε κακές αποστάσεις, κακές επιλογές και σχεδόν όλα τα σουτ ήταν τραβηγμένα. Σε έξι λεπτά στη δεύτερη περίοδο είχε σημειώσει μόλις πέντε πόντους (20-33). Ουόκαπ και Παπαπέτρου έδωσαν λύσεις επιθετικά, αλλά η άμυνα της Ελλάδας παρέμεινε τραγική (28-38). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και η διαφορά έμεινε σταθερά σε διψήφια επίπεδα (32-43).

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους φαίνεται κάτι να άλλαξε στην Εθνική. Έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, είχε υπομονή στην επίθεση και η διαφορά σε μόλις 1,30′ έπεσε στους πέντε πόντους (38-43). Οι διαιτητές συνέχισαν να είναι κάκιστοι και να σφυρίζουν μονόπλευρα και γέμισαν με ανύπαρκτα φάουλ τους διεθνείς μας. Η άμυνα της Ελλάδας ήταν αυτή που έπρεπε στο τρίτο δεκάλεπτο και κράτησε τους Νεοζηλανδούς στους 6 πόντους σε 5,30′ με αποτέλεσμα η Εθνική να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής (46-49). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν εξαιρετικός και με ένα ακόμη μεγάλο τρίποντο (19 πόντοι) μείωσε σε 51-50. Στο φινάλε της περιόδου η Ελλάδα έχασε αρκετές ευκαιρίες για την ανατροπή και η Νέα Ζηλανδία κράτησε το προβάδισμα της (50-54).

Λαρεντζάκης το έκανε ξανά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Έλληνας γκαρντ πήρε μπροστά και με πέντε συνεχόμενους πόντους ολοκλήρωσε την ανατροπή της Ελλάδας (57-54). Η Εθνική άρχισε να βομβαρδίζει και από μακρινή απόσταση και με συνεχόμενα τρίποντα πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα 7 πόντων (68-61). Ο Λαρεντζάκης ήταν ασταμάτητος και έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (71-61). Η Νέα Ζηλανδία έκανε μία τελευταία προσπάθεια να επιστρέψει και μείωσε σε 75-69 1,55′ πριν το τέλος του ματς.

Η Ελλάδα άντεξε στην πίεση των Νεοζηλανδών στα τελευταία δύο λεπτά και πήρε τη μεγάλη νίκη με 83-74 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 32-43, 50-54, 83-74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…