Κεντρική Β' Εθνική Β’ Εθνική: Ριζικές αλλαγές στα playoff

Β’ Εθνική: Ριζικές αλλαγές στα playoff

dimitris ioannou ethnikos

Αυξάνονται οι ομάδες στα playoff, δεν μεταφέρονται αποτελέσματα, οι δευτεραθλητές θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία για άνοδο

Αρκετές αλλαγές θα υπάρξουν στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας τη σεζόν 2023-24. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε να προβεί σε αλλαγές όσον αφορά τα playoff. Μία εκ των βασικών αλλαγών είναι ότι δεν θα μεταφέρονται πλέον τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Η ΕΟΚ θέλει τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ή καλύτερα National League 1, όπως είναι πλέον το όνομα της, να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και γι αυτό αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής των playoff.

Όσον αφορά τα playoff τη νέα σεζόν θα λάβουν μέρος σε κάθε όμιλο έξι ομάδες και όχι τέσσερις όπως ήταν μέχρι πέρσι. Οι ομάδες που θα τερματίσουν από τις θέσεις 3 έως 6 θα κοντραριστούν στη Β’ Φάση των playoffs με στόχο την πρόκριση στη Γ’ Φάση. Η ομάδα που θα βγει τρίτη θα παίξει με την έκτη και αντίστοιχα η τέταρτη με την πέμπτη. Ο νικητής θα κριθεί στις δύο νίκες δίχως να μεταφέρονται αποτελέσματα.

Screenshot 2

Οι δύο ομάδες, που θα προκριθούν, θα διασταυρωθούν με τον 1ο και τον 2ο Όμιλο του αντίστοιχου ομίλου. Ο νικητής πάλι θα κριθεί στις 2 νίκες, με τις δύο νικήτριες ομάδες στη συνέχεια να παίζουν μεταξύ τους για την άνοδο. Το εισιτήριο θα πάρει η ομάδα που θα πάρει τρεις νίκες (δεν μεταφέρονται αποτελέσματα).

Screenshot 1

Οι ομάδες, που στους τελικούς ανόδου δεν θα πάρουν το εισιτήριο, θα έχουν και δεύτερη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, οι δευτεραθλήτριες ομάδες κάθε ομίλου μετά τα playoff θα συμμετάσχουν σε ένα μίνι πρωτάθλημα, που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο. Η ομάδα, που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς, θα πάρει και την άνοδο στην Elite League.

Screenshot 4

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…