Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Το μπάσκετ είναι στο «αίμα» μας από το… 1987

Το μπάσκετ είναι στο «αίμα» μας από το… 1987

2AB09DD6 DD0E 4200 8A2B 307894D2D296

Τριάντα έξι χρόνια από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ 1987.

Η επέτειος 36 ετών από τη μέρα που άλλαξε το γέννος του ελληνικού μπάσκετ με την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ 1987 συνέπεσε με την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συνδύασε την ευτυχή συγκυρία με την προσφορά στον συνάνθρωπο. Με σύνθημα «Το μπάσκετ είναι στο αίμα μας», οργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία της ΕΟΚ.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, ανέφερε:

«Το μπάσκετ είναι στο αίμα μας, αυτό ακριβώς είναι το μότο κι αυτό είναι η ζωή μας 36 χρόνια τώρα. Πρέπει να τιμάμε το παρελθόν και να είμαστε έτοιμοι, με υπομονή και ταπεινότητα, ώστε η Εθνική ομάδα που πάντα μας κάνει περήφανους, να μας ξαναβγάλει στους δρόμους. Εκείνες οι μέρες είναι ζωντανές, τις θυμόμαστε κάθε χρόνο, τις ονειρευόμαστε και πιστεύουμε πως αυτό που έγινε το 1987 και έγινε ξανά το 2005, θα γίνει και πάλι. Τιμούμε τη μέρα στην οποία το μπάσκετ άρχισε να εξαπλώνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας δίνοντας ένα κοινωνικό μήνυμα, αυτό της αιμοδοσίας. Είναι το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό μας, που αυτό άλλωστε εκφράζει και το μπάσκετ».

Δύο επιφανή μέλη της ομάδας του 1987, ο Νίκος Σταυρόπουλος και ο Νίκος Φιλίππου μίλησαν για την ιστορική επέτειο, αλλά και την αιμοδοσία.

«Είμαστε όλοι εδώ, αναγνωρίσιμοι και μη, για να κάνουμε την υποχρέωσή μας απέναντι στον συνάνθρωπο δίνοντας αίμα. Είναι μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία της ομοσπονδίας. Η 14η Ιουνίου είναι πολύ σημαδιακή ημερομηνία, ο πρόεδρος φτάνοντας εδώ μου είπε ‘Χρόνια Πολλά’. Αυτό έχει περάσει σε όλο τον κόσμο. Τα 36 χρόνια που πέρασαν είναι πάρα πολλά, αλλά ο κόσμος ακόμη το θυμάται. Είμαστε εδώ για να κάνουμε καινούρια πράγματα και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του μπάσκετ. Η κοινωνία χρειάζεται μεγάλες στιγμές και αυτές δεν έρχονται ξαφνικά. Πάντα ελπίζουμε για κάτι παρόμοιο και το οφείλουμε στα παιδιά μας. Θέλουμε να παίξουν μπάσκετ και να το απολαύσουν, να το δουν σαν παιχνίδι. Αυτή είναι και η προσπάθεια της ομοσπονδίας, να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο παιχνίδι του μπάσκετ, που είναι το πιο θεαματικό παιχνίδι», τόνισε ο Νίκος Σταυρόπουλος, που είναι πλέον υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος.

Ο δε Νίκος Φιλίππου είπε: «Είναι μια μέρα που όλοι θυμόμαστε, όχι μόνο εμείς αλλά και όλοι οι Έλληνες. Είναι ευτυχής συγκυρία που συνδυάζεται με την παγκόσμια μέρα αιμοδοσίας. Το μπάσκετ είναι στο αίμα μας και το αίμα μας μπορούμε να το δώσουμε για να σώσουμε ανθρώπους. Η χαρά είναι μεγάλη για την επέτειο αυτή, γιατί πριν 36 χρόνια ήταν η αρχή για την εκτόξευση του μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού. Σε όλα αυτά πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο, όχι μόνο παίκτες, αλλά προπονητές, ομοσπονδία και πάνω από όλα ο κόσμος, που ήταν ο κυριότερος παίκτης μας και αυτό δεν αποτελεί στερεότυπο. Ήταν ένα σημαντικό κομμάτι στην επιτυχία μας ο κόσμος και ακόμη και σήμερα μας δίνει μια γλύκα και μια ζεστασιά μέσα μας». Όσον αφορά στην τιμή που θα γίνει στον Νίκο Γκάλη στο φιλικό με την Σλοβενία στις 4 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ; «Ο Νίκος Γκάλης αξίζει τα περισσότερα, όσες τιμές κι αν του γίνουν. Είναι χαρά όλων μας και μέσα από αυτή την τιμή χαιρόμαστε και εμείς και παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Οι διαδικτυακές μεταδόσεις της ημέρας (12/5)

Δείτε αναλυτικά τις διαδικτυακές μεταδόσεις της ημέρας. Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται με …