Κεντρική Basket League Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-52 (vid)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-52 (vid)

ΜακΚίσικ, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ένα βήμα από τον τίτλο ο Ολυμπιακός.

Σε αντίθεση με τους δύο πρώτους τελικούς, δεν υπήρχε αγωνία για τον νικητή στον τρίτο. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 75-52 του Παναθηναϊκού και πλέον θέλει μια νίκη για να στεφθεί πρωταθλητής, έχοντας δύο ευκαιρίες. Με ηγέτη τον Σλούκα, απίστευτη επιθετική πολυφωνία, τον Λούντζη να κάνει το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, τον ΜακΚίσικ να δίνει ρυθμό και τους ψηλούς να κερδίζουν τη μάχη του «ζωγραφιστού», δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στους «πράσινους».

Ο Ολυμπιακός μπήκε πρώτος στη λογική τού αγώνα και με τον ενθουσιασμό της έδρας, αλλά και πέντε γρήγορους πόντους τού Λούντζη προηγήθηκε με 9-2. Όσο έβγαζε επιθετική άμυνα κι έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο είχε λύσεις, φόρτωνε προβλήματα τον αντίπαλο (2 γρήγορα φάουλ ο Αγραβάνης), αλλά οι «πράσινοι» δεν έχασαν την ψυχραιμία τους.

Ο Λι οδήγησε επιθετικά τον Παναθηναϊκό με 9 πόντους στην πρώτη περίοδο, ο Πονίτκα είχε 2/2 τρίποντα κι ο Ολυμπιακός -χωρίς κίνηση στο πέντε εναντίον πέντε- βρέθηκε να χάνει στο τέλος της περιόδου με 18-19. Ήταν η πρώτη φορά που οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά στο σκορ, ύστερα από μια περιπετειώδη φάση, η οποία ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Λι.

Σε ρυθμό… ΜακΚίσικ ο Ολυμπιακός

Για 6.30’’ ο Ολυμπιακός «εξαφάνισε» τον Παναθηναϊκό. Με εκπληκτική άμυνα και τον ΜακΚίσικ να έχει σε πέντε λεπτά ισάριθμους πόντους (με 2/2 σουτ), δύο ριμπάουντ και μία ασίστ, έτρεξε σερί 18-2. Οι φιλοξενούμενοι έχαναν τη μία επίθεση μετά την άλλη, η διαφορά έφτασε στο +15 (36-21).

Κάπου εκεί άλλαξαν όλα. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με 7-0 σερί, χάρη σε πέντε πόντους του Γκριγκόνις και δύο τού Λι, μείωσε σε 36-28 κι άφησε τα πάντα ανοιχτά για το δεύτερο ημίχρονο, καθώς -εκτός των άλλων- μετρίασε τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει μια ευκαιρία για… παράσταση νίκης. Σε κάθε περίπτωση η δεύτερη περίοδος ολοκληρώθηκε με νταμπλ σκορ (18-9) για την ομάδα τού Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο ψηλός και ο κοντός

Ο Παναθηναϊκός διεύρυνε -με καλάθι του Παπαγιάννη- το σερί του σε 9-0, αλλά ο Λούντζης φώναξε «παρών», πέτυχε το πρώτο «κόκκινο» καλάθι, για να ακολουθήσουν 2/2 τρίποντα από Ουόκαπ και Βεζένκοφ. Ο Ολυμπιακός πήγε στο (44-30) κι όταν οι παίκτες τού Σερέλη θέλησαν να αντιδράσουν (44-36) ήταν πάλι εκεί ο Λούντζης.

Ο Σλούκας μπήκε για τα καλά στον ρυθμό τού αγώνα, πέτυχε πέντε πόντους, μοίρασε 6 ασίστ κι οδήγησε τον Φαλ σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι, οι «πράσινοι» δεν είχαν απαντήσεις κι η διαφορά ανέβηκε στο +16 (57-41). Πλέον είχε γείρει η πλάστιγγα προς το «κόκκινο».

Με οδηγό την άμυνα, λύσεις απ’ όλους τους παίκτες στην επίθεση, ο Ολυμπιακός έφτασε στο +20 (64-44). Πλέον ήταν διαχειριστικό το ζήτημα. Παρότι ο Παπανικολάου έμεινε στον πάγκο σε όλο το δεύτερο ημίχρονο κι ο Βεζένκοφ προφυλάχθηκε, παρότι ο Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει τον Μπλακ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν λύσεις, πήγαν τη διαφορά στο +25 (70-45) και πλέον άρχισαν να σκέφτονται το ματς της Πέμπτης.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 36-28, 57-41, 75-52.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95 (vid)

Ήταν… Παναθηναϊκός και ετοιμάζεται για Final 4 μέσω ΟΑΚΑ Με ατσάλινη θέληση και μαχη…