Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Γκραν Κανάρια: Γι αυτό δεν συμμετέχει στη Euroleague

Γκραν Κανάρια: Γι αυτό δεν συμμετέχει στη Euroleague

Gran Canaria

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα παίξουν στη Euroleague εξήγησε ο Σαβανέ.

Ο πρόεδρος της Γκραν Κανάρια, Σιτάφα Σαβανέ, εξήγησε τους λόγους που η ομάδα πήρε την απόφαση να μην συμμετέχει του χρόνου στη Euroleague, θέτοντας το οικονομικό κίνητρο ως ένα θέμα που θα επηρεάσει τους Ισπανούς στη διοργάνωση.

Αναλυτικά:

«Ανευθυνότητα μεταμφιεσμένη σε γενναιότητα» χαρακτήρισε ο Σαβανέ πως θα ήταν μια απόφαση να παίξει η ομάδα στην EuroLeague.

«Η μετάβαση στην Euroleague σημαίνει πως πηγαίνουμε από 18 παιχνίδια σε 34. Στο EuroCup υπάρχουν συνήθως τρεις ημέρες ανάπαυσης μεταξύ των αγώνων και στην Euroleague συνήθως δύο. Επιπρόσθετα, υπάρχουν επτά εβδομάδες διπλών αγωνιστικών, εβδομάδες με τρία παιχνίδια σε πέντε ημέρες που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα μας άφηναν άλλη επιλογή από το να πετάξουμε με πτήσεις τσάρτερ».

«Το εισόδημα χωρίζεται σε τρία μέρη. Τα πάγια του μισού εκατομμυρίου εκ των οποίων αφαιρούνται τα έξοδα διαιτησίας. Στη συνέχεια, το δεύτερο για κατάταξη αξίζει από 1.800.000 € έως περίπου 200.000 € για τη 14η θέση. Οι τέσσερις τελευταίες θέσεις δεν έχουν έπαθλο είπε και πρόσθεσε «Και μετά υπάρχει η κατανομή των παροχών για την τηλεόραση και τις χορηγίες. Το ποσό αυτό είναι περίπου 45 εκατομμύρια και μοιράζεται μόνο στις άδειες Α. Η Άλμπα Βερολίνου, που φέτος ήταν από τις χαμηλότερες, έλαβε 350.000 €».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Υπερήφανος για τους παίκτες μου, όλοι είδαν τι έγινε στο δεύτερο ημίχρονο»

Αιχμές για τη διαιτησία άφησε ο Οντέντ Κάτας στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι. Η Μακάμπι…