Κεντρική Atlas Atlas Basket: Η ομάδα Uncle Drew κατέκτησε το κύπελλο

Atlas Basket: Η ομάδα Uncle Drew κατέκτησε το κύπελλο

Atlas Basket κύπελλο

Στους Uncle Drew το κύπελλο.

Ο μεγάλος τελικός του κυπέλλου Atlas έλαβε χώρα το Σάββατο 27 Μάϊου στο “Γ.Μελισσηνός”, με αντιμέτωπες δύο μεγάλες σε αξία ομάδες του ερασιτεχνικού μπάσκετ!

Από τη μία η παρέα του Uncle Drew, που παίζουν χρόνια μαζί και έφτιαξαν ένα ρόστερ all star απέναντι στους Chavaliers, με πάλαι ποτέ πρωταθλητές Ευρώπης Παίδων και μεγάλες δόξες της Α1 αλλά και των εθνικών κατηγοριών της δεκαετίας του 90!

Ο Uncle Drew γέμισε τις αποσκευές του με ατόφιο χρυσάφι καθώς επικράτησε απέναντι στους άξιους φιναλίστ Chavaliers στην Καισαριανή, χάρη στην πληρότητα και την ταχύτητα του, ειδικότερα στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού.

Atlas Basket κύπελλο

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον “Θείο” χάρη στο up tempo και την ευστοχία στο μακρινό σουτ. Ο Καραγιάννης πρωταγωνίστησε με 10 πόντους και 3 τρίποντα, με τον Πούρο (5π) να οργανώνει μαεστρικά για να φτάσουν από νωρίς σε διψήφια απόσταση (17-5). Οι έμπειροι Chavs όμως απάντησαν με το ίδιο τρίποντο νόμισμα με τους Λογοθέτη και Τ. Αντωνόπουλο (από 6π έκαστος), μείωσαν στους 5, με τον Κάρμα να βάζει την πινελιά του από τα 6.75 για το 24-17 των πρώτων δέκα λεπτών.

Ο ρυθμός διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι “Ιππότες” έδειξαν να ισορροπούν πλησιάζοντας στον πόντο (28-27) με τους Ντάση, Τσέλιο (από 5π) και τον Γεωργικόπουλο (3π) να πυροβολούν από τα “φτερά”, όμως οι “κίτρινοι” αποσπάστηκαν ελαφρώς χάρη στους Πανταζή (4) – Καραγιάννη (3) και τον roadrunner JJ Χριστόπουλο (4) για να ολοκληρώσουν το πρώτο μέρος προηγούμενοι με 41-34.

Atlas Basket κύπελλο

Διαφορετική εξέλιξη είχε η αναμέτρηση μετά την ανάπαυλα καθώς είχαμε ολική αλλαγή σκηνικού. Οι παίκτες του Χριστοδουλόπουλου πίεσαν ασφυκτικά στην άμυνα, δέχθηκαν μόλις 5 πόντους (Ντάσης 3, Τζιγκουνάκης 2) και με το κουαρτέτο Παλτόγλου (6π), Πολυχρονόπουλου, Πανταζή και Καραγιάννη (από 4 πόντους ο καθένας) κυριάρχησαν στο παρκέ. Το επιμέρους 20-5 έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος του “Θείου” καθώς το τέλος της τρίτης περιόδου τον βρήκε στο +22 (61-39).

Atlas Basket κύπελλο

Στην τελική ευθεία το πόδι κατέβηκε από το γκάζι και από τις δύο ομάδες. Οι μεν παίκτες του Χρουσαλλά ήθελαν και προσπάθησαν να μικρύνουν την απόσταση (Λογοθέτης, Γεωργικόπουλος από 5π, Αντωνόπουλος 4, Τσιώμος & Ντάσης από ένα τρίποντο), όμως ο Drew είχε απαντήσεις σε κάθε θέμα. Πολυχρονόπουλος (5π) και Ελευθεριάδης (3π) δήλωσαν παρόντες, ενώ στα τελευταία λεπτά η διαφορά δεν κατέβηκε κάτω από τους 12 πόντους, με την κόρνα της λήξης να βρίσκει την παρέα του Κάρμα να πανηγυρίζει δίκαια και με όλη της την ψυχή τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της, με το τελικό 74 -61.

MVP του μεγάλου τελικού αναδείχθηκε με double double ο Στέφανος Καραγιάννης με 19 πόντους, 10 ριμπάουντ 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 31 λεπτά συμμετοχής. Καλύτερος των φινάλιστ ήταν ο Τάκης Αντωνόπουλος έχοντας 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 λάθος σε 27 λεπτά.

Atlas Basket MVP

Παίκτης κλειδί ήταν επίσης με double figures ο “πύργος” Τάκης Πανταζής που κατέγραψε 11 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λάθος σε 29 λεπτά αγώνα.

Ο τελικός κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς το βάθος του ρόστερ και η ενέργεια που είχαν οι νικητές τους επέτρεψαν να αγκαλιάσουν και εν τέλει να κατακτήσουν το κύπελλο!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Atlas

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…