Κεντρική Basket League Άρης Άρης: Οι πρώτες κινήσεις – Το Ευρωπαϊκό του ταξίδι

Άρης: Οι πρώτες κινήσεις – Το Ευρωπαϊκό του ταξίδι

Άρης

Οι πρώτες κινήσεις του Άρη… Κοιτάζει Ευρώπη!

Ότι είχαμε πει έγινε, ο «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ»  παρέμεινε στο «τιμόνι» έως και το 2025 και πλέον είναι έτοιμος να βάλει «πλώρη» για τη νέα σεζόν. Πριν μιλήσουμε όμως για το προς τα που θα πάει, ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του προπονητή.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η παραμονή του Ίσμαελ Σανόγκο. Ο Άρης ήθελε να κρατήσει με «νύχια και με δόντια» τον Ιβοριανό άσο στη Θεσσαλονίκη και το κατάφερε! Ο Έλληνας τεχνικός δεν κατάφερε όμως να κρατήσει το ενδιαφέρον των Μήτρου Λονγκ και Όμηρου Νετζήπογλου, καθώς αποφάσισαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο Περιστέρι και στην ΑΕΚ αντίστοιχα.

Ο έμπειρος προπονητής έχει και άλλα «χαρτιά στα χέρια του», αυτά ακούνε στα ονόματα των Βασίλη Τολιόπουλου και Δημήτρη Κατσίβελη. Για τον πρώτο ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός. ο Άρης θα πρέπει να βελτιώσει την οικονομική του προσφορά προκειμένου να κερδίσει την πολυπόθητη υπογραφή του…

Για τον Δημήτρη Κατσίβελη τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα… Οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τον Προμηθέα Πατρών και τον Ηλία Παπαθεοδώρου, εάν θέλουν να κάνουν δικό τους τον διεθνή παίκτη.

Μην ξεχνάμε όμως πως ο Καστρίτης θα πρέπει να διαχειριστεί και να σκεφτεί καλά και τις περιπτώσεις των Γιάννη Σιδηροηλία, Βασίλη Χρηστίδη, Χρήστο Σιδέρη που δεν έχουν πέσει ακόμη στο «προσκήνιο» τα ονόματα τους. Εξαιρούνται οι Στέλιος Χαβαλές και Γιώργος Φίλλιος που έχουν τριετές συμβόλαιο στην ομάδα.

Είναι νώρις ακόμη και είναι και ένα άλλο θέμα προς συζήτηση…

Το «μυαλό» του Καστρίτη είναι στην Ευρώπη!

Προς τα που θα κινηθεί;

Στις (14/6) ο Άρης κατέθεσε τον φάκελο για την συμμετοχή του στο EuroCup. Προτεραιότητα της ομάδας όμως ήταν η συμμετοχή  της στην κανονική περίοδο του Basketball Champions League.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη θέση της στην κανονική περίοδο του BCL, πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση η παρουσία της σε αυτή.

Η ΚΑΕ θέλοντας να κρατήσει και τις δύο ευρωπαϊκές πόρτες ανοικτές θα ετοιμάσει τον φάκελο συμμετοχής, που θα καταθέσει στη διοργάνωση πριν την προθεσμία λήξης (23/6) και θα περιμένει την τελική απόφαση των ιθυνόντων.

Για να υλοποιηθεί το Ευρωπαϊκό όνειρο της ομάδας  θα πρέπει να υπάρχει και η απαραίτητη οικονομική κάλυψη. Σε περίπτωση λοιπόν που η ομάδα πάρει την απάντηση που θέλει, τότε θα έχει και την στήριξη των χορηγών που θα καλύψει τα έξοδα των πολλών αγώνων πλην του ελάχιστου μπάτζετ 800.000 ευρώ.

Όλα θα κριθούν όταν οι διοργανώσεις πουν το «ΝΑΙ» στην ομάδα, εκεί ο «καπετάνιος» θα είναι σε θέση να διαμορφώσει το «πλήρωμα» του και να ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι.

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/5)

Τα φώτα στη Θεσσαλονίκη Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (20/5)…