Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Βαγγέλη, φέρε και θάλασσα στα Τρίκαλα

Βαγγέλη, φέρε και θάλασσα στα Τρίκαλα

Βαγγέλη Λιόλιος

Εμάς βρήκες Βαγγέλη Λιόλιο;

Να θέλεις (που δεν θέλω) να αγιάσεις και να μην σε αφήνουν. Να λες «δεν θα ασχοληθώ με την ΕΟΚ», να διαβάζεις την ανακοίνωση και να σκέφτεσαι «Βαγγέλη, εμάς βρήκες». Γιατί, δεν φταίει για όλα ο πρόεδρος, αλλά κάπου έλεος με τους τεχνοκράτες.

Με στόμφο αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν «Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή κομισαρίων». Ωραίο είναι. Άμεση δημοκρατία και γιασάν του Βαγγέλη τού προέδρου, που κινείται με διαφάνεια. Αυτά θα έλεγα -και θα πίστευα- αν ήμουν σε σπηλιά σε βουνό, δίχως ίντερνετ κι επαφή με τον έξω κόσμο. Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, αρχίζεις να σκέφτεσαι.

Αλήθεια, γιατί γίνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους κομισάριους και δεν έγινε για τους παρατηρητές διαιτησίας; Γιατί δεν έγινε για τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ; Να υποθέσω ότι οι άνθρωποι του Βαγγέλη θεωρούν ανούσιο τον ρόλο του κομισάριου; Αλήθεια, γιατί διαφορετική προσέγγιση σε συγγενείς θέσεις; Αλλά πάμε παρακάτω.

Βαγγέλη τι λέει ο νόμος;

Λένε πως ο διάολος κρύβεται στα ψιλά γράμματα. Διαβάζω στο τέλος της ανακοίνωσης: «Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΟΚ διατηρεί απολύτως το δικαίωμα της τελικής επιλογής των ανωτέρω κομισαρίων, με βάση την εν γένει προσφορά τους στον αγωνιστικό αθλητισμό, την επάρκεια και την εμπειρία τους στις αντίστοιχες θέσεις, αλλά και τη γεωγραφική τους κατανομή».

Δηλαδή, θα ζητήσει ο Φάνης Χριστοδούλου (εντελώς τυχαίο το παράδειγμα) να γίνει κομισάριος κι η ΕΟΚ μπορεί να αποφανθεί ότι θα γίνει ο Βασίλης Κούρος (κουμπάρος και φίλος μου, γι’ αυτό χρησιμοποιώ το όνομά του), επειδή μένει στον Παπάγου και βολεύει καλύτερα.

Αλήθεια, ο νόμος έχει προβλέψει κριτήρια, ή αφήνει στο Δ.Σ. την απόφαση; Και το Δ.Σ. έχει την επάρκεια γνώσης για να αποφασίσει αν κάνει ο «άλφα» ή ο «βήτα»; Απλές απορίες, που δεν περιμένω από τον περίγυρο του Βαγγέλη Λιόλιου να τις απαντήσει.

Αντί επιλόγου: Για τους κομισάριους η ΕΟΚ έκανε πρόσκληση ενδιαφέροντος». Για τους κομισάριους της ΦΙΜΠΑ, γιατί δεν έκανες Βαγγέλη κάτι αντίστοιχο, αλλά τους επιλέξαμτε μόνοι σας;

Υ.Γ.: Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Θα πατήσω το πόδι μου στο αεροδρόμιο «Καμίλο Σιενφουέγος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…