Κεντρική Elite League Τρίτων – Ελευθερούπολη 103-95

Τρίτων – Ελευθερούπολη 103-95

myers triton eleftheroupoli

Πρόκριση στο Final Four για τον Τρίτωνα, «ξύπνησε» αργά η Ελευθερούπολη

Στο Final Four της Elite League προκρίθηκε ο Τρίτωνας, καθώς στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς με την Ελευθερούπολη επιβλήθηκε με 103-95 και πήρε το εισιτήριο. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στους αντιπάλους τους. Ο ΓΣΕ βρέθηκε σε κακή μέρα και αν δεν ήταν ο Τάιρ Γκάθραϊτ (42 πόντοι) η αναμέτρηση θα είχε χάσει το ενδιαφέρον της από το πρώτο κιόλας μέρος. Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησαν να φέρουν τούμπα το ματς, αλλά «ξύπνησαν» αργά και δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Ο Τρίτωνας ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση, έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και γρήγορα προηγήθηκε με 9-0! Οι παίκτες της Ελευθερούπολης ήταν ιδιαίτερα αγχωμένοι και έκαναν διαδοχικά λάθη. Οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν 3,14′ λεπτά για να σκοράρουν, με τον Τουτζιαράκη να «σπάει» το ρόδι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο, με την άμυνα του ΓΣΕ να είναι κάκιστα στα πρώτα λεπτά (18-10). Η ομάδα του κόουτς Παπαδόπουλου ισορρόπησε στη συνέχεια την κατάσταση. Ο Τάιρ Γκάθραϊτ πήρε από το χεράκι τους συμπαίκτες του και με 11 πόντους (2/2 τρίποντα, 5/5 βολές) έφερε την ομάδα του σε απόσταση βολής (22-20).

Η ομάδα του Τρίτωνα έβγαλε αντίδραση και μετά την ισοφάριση της Ελευθερούπολης έτρεξε σερί 6-0 και πήρε μεγάλη ανάσα (28-22). Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο του ματς και με συνεχόμενα τρίποντα εκτόξευσαν τη διαφορά στους 11 για πρώτη φορά (36-25). Ο Γκάθραϊτ κράταγε μόνος του όρθιους τους φιλοξενούμενους (17 πόντοι, 4/4 τρίποντα, 5/5 δίποντα), καθώς ήταν η μόνη αξιόπιστη λίστα στο μπροστά μέρος του παρκέ (39-31). Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος του ματς και οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στους 14 πόντους υπέρ του Τρίτωνα (46-32).

H ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ο Τρίτωνας ήταν κυρίαρχος και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Ελευθερούπολη να μην μπορεί να φτάσει εύκολα στο αντίπαλο καλάθι (51-32). Η διαφορά όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαινε με τους γηπεδούχους να έχουν στήσει πραγματικό πάρτι (61-40). Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με μακρινά τρίποντα να μείνουν ζωντανοί, αλλά η διαφορά είχε «κολλήσει» πάνω από τους 15 (72-46).

Η Ελευθερούπολη έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν ήταν αρκετή. Ο Τρίτωνας είχε τις λύσεις, ο Μανοΐλοβιτς μίλησε στα κρίσιμα σημεία και οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα τους. Τρία λεπτά πριν το τέλος ο ΓΣΕ έβαλε πίεση στους γηπεδούχους, καθώς κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 10 (87-77) ύστερα από αρκετή ώρα. Ο Σκουλίδας με συνεχόμενα τρίποντα στο τελευταίο λεπτό μείωσε στους 6 πόντους (96-90) 41” πριν το τέλος. Ο Τρίτωνας άντεξε και τελικά πήρε τη νίκη με 103-95.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 46-32, 72-46, 103-95

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…