Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Σλούκας: «Είναι και θα είναι προτεραιότητά μου ο Ολυμπιακός»

Σλούκας: «Είναι και θα είναι προτεραιότητά μου ο Ολυμπιακός»

Kostas Sloukas

Τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά ανέφερε ο Κώστας Σλούκας.

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση στο Final Four του Κάουνας και ο Κώστας Σλούκας μετά τη λήξη του πέμπτου αγώνα, ανέφερε τους λόγους που έκριναν τη σειρά με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά και το οικογενειακό δέσιμο που έχει με την ομάδα του. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Τουρκικής ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι σχέσεις των δυο πλευρών είναι απολύτως σεβαστές.

Οι δηλώσεις του Κώστα Σλούκα:

«Η αλήθεια είναι ότι είχα προετοιμαστεί αρκετά καλά, τόσο προπονητικά όσο και ψυχολογικά. Μετά από το παιχνίδι με τη Μακάμπι, που έπεσα άσχημα, έμεινα ένα μήνα έξω, μετά είχα θέμα στη γάμπα. Είχα στοχεύσει να είμαι καλά στα playoffs. Συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε. Ήταν πολύ δύσκολες μάχες. Έπεφταν κορμιά στο γήπεδο. Έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να μας κλέψουν την πρόκριση. Είναι σημαντικό να βρεθούμε στον τελικό, να είμαστε εκεί».

Για την αγκαλιά με τον Αλί Κοτς: «Είναι πράγματα που συζητάμε μεταξύ μας. Είναι δεδομένο πως υπάρχει σεβασμός κι από τις δύο πλευρές. Προφανώς υπήρχαν αποδοκιμασίες μετά από το Game 3, αλλά μέχρις εκεί. Η Φενέρμπαχτσε είναι στην καρδιά μου. Ο Ολυμπιακός είναι και θα είναι προτεραιότητα, γι αυτό πανηγυρίζω την πρόκριση στο Final Four».

Για τις συγκρίσεις με την περσινή σειρά κόντρα στη Μονακό: «Οι δύο σειρές ήταν παρόμοιες. Πιο δύσκολη έδρα η Φενέρμπαχτσε. Μας άσκησε ιδιαίτερη πίεση στη σειρά».

Για το 10ο Final Four στην καριέρα του: «Αν γυρίσεις τον χρόνο πίσω, αυτό που έχω καταφέρει, δεν το περίμενα. Ούτε καν το είχα ονειρευτεί. Έχω υποφέρει, έχω στερηθεί αρκετά πράγματα. Δεν το μετανιώνω. Είναι κάτι που αγαπώ. Όταν δίνεις αγάπη, αφοσίωση και θυσίες, η τύχη στο γυρίζει».

Για το Game 5: «Στο τελευταίο παιχνίδι πάνε στράφι οι τακτικές και οι λεπτομέρειες. Ποιος το θέλει πιο πολύ. Οι προσωπικότητες βγαίνουν μπροστά. Υπήρχαν παίκτες που τράβηξαν κουπί, γι αυτό πανηγυρίζουμε εμείς».

Για τον τραυματισμό του λίγο πριν από το φινάλε: «Είναι μια συνηθισμένη γονατιά. Εκείνη την ώρα, μες στην ένταση, δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Συνεχίζεις. Θα δούμε αύριο, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…