Κεντρική Elite League Ψυχικό – Τρίτων 77-79

Ψυχικό – Τρίτων 77-79

myers triton psychiko

Στην Basket League τη νέα σεζόν ο Τρίτωνας

Το εισιτήριο για την Basket League πήρε η ομάδα του Τρίτωνα, καθώς στον ημιτελικό του Final Four της Elite League επικράτησε του Ψυχικού με 79-77. Η ομάδα του κόουτς Μιχελάκου πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, είχε τα ηνία του σκορ στο μεγαλύτερο μέρος και παρότι είχε «αυτοκτονικές» τάσεις στο τελευταίο λεπτό πήρε τελικά την πρόκριση για τον τελικό και την άνοδο στην 1η Κατηγορία. Μεγάλο ματς από τον Μανοΐλοβιτς (30 πόντοι), που στα κρίσιμα βγήκε μπροστά, ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Καμπερίδης (17 πόντοι) και ο Μάιερς (16 πόντοι). Στην αντίπερα ξεχώρισε ο Σεγκού (29 πόντοι), αλλά δεν ήταν αρκετός.

Ο Τρίτωνας ξεκίνησε εξαιρετικά έξω από τη γραμμή των 6,75μ. και με 2/2 τρίποντα πήρε τα ηνία στο σκορ (2-8). Οι παίκτες του Μιχελάκου έκαναν ότι ήθελαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, είχαν 4/4 τρίποντα και γρήγορα προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά (4-15). Στην αντίπερα όχθη, δεν υπήρχε καθαρό μυαλό, ο Σεγκού έπαιρνε όλες τις επιθέσεις αλλά δεν ήταν εύστοχος σ΄αυτό το διάστημα. Ο κόουτς Ρεμεντέλας «ξύπνησε» στο τάιμ άουτ τους παίκτες του και αυτοί επέστρεψαν στο παρκέ και έτρεξαν ένα σερί 8-0 και μείωσαν το σκορ (14-17).

Ο Μάιερς για τον Τρίτωνα ήταν «καυτός» στο πρώτο δεκάλεπτο και έγινε ο πρώτος διψήφιος έχοντας 3/3 τρίποντα (12 πόντοι). Η αντεπίθεση του Ψυχικού συνεχίστηκε και κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Με ένα εντυπωσιακό επί μέρους 17-5 οι τυπικά γηπεδούχοι έφεραν τούμπα το ματς (23-22). Ο Τρίτωνας είχε εγκλωβιστεί στη σκληρή άμυνα των παικτών του Ρεμεντέλα και δεν έβρισκε λύσεις στο σκοράρισμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σκόραραν τους 22 πόντους τρεις μόλις παίκτες (Μάιερς, Καμπερίδης, Μανοΐλοβιτς).

Tρίτωνας, όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο, μπήκε δυνατά και με δικό του επί μέρους σκορ 8-2 ανέκτησε το χαμένο προβάδισμα του (25-30). Αντίπαλο δέος του Μάιερς στο ματς ήταν ο Σεγκού, ο οποίος σε ακόμη ένα παιχνίδι απέδειξε γιατί βγήκε άξια πρώτος σκόρερ της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (13 πόντοι). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ, με τους τυπικά φιλοξενουμένους όμως να έχουν σταθερά τα ηνία του σκορ (31-35).

Ότι έπαθε ο Τρίτωνας στην πρώτη περίοδο το έπαθε το Ψυχικό στη δεύτερη. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων «κόλλησε» επιθετικά, δεν μπορούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και βρέθηκε ξανά στο -8 (32-40). Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Τρίτωνα μπροστά στο σκορ (38-45) έχοντας τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Το τρίτο δεκάλεπτο σε σχέση με το πρώτο μέρος κινήθηκε σε πιο χαμηλά επίπεδα στο σκοράρισμα, με τον Τρίτωνα να είναι σταθερά μπροστά στο σκορ (44-49). Το Ψυχικό δεν μπορούσε να απειλήσει από μακρινή απόσταση. Τα ποσοστά του ήταν κάκιστα, είχε μόλις 2 εύστοχα σουτ, κάτι που διάβασαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι και γι αυτό έκλεισαν τη ρακέτα τους (46-54). Η ομάδα του Ρεμεντέλα μείωσε στους 2 λίγο πριν το τέλος της περιόδου (52-54) και έδειξε ότι το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι μέχρι το τέλος (52-56).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και η διαφορά ύστερα από αρκετή ώρα έπεσε στην ελάχιστη τιμή της (60-61), ενώ με μία απίστευτη ατομική ενέργεια του Σεγκού το Ψυχικό έφερε τούμπα το ματς και προηγήθηκε 7′ πριν το φινάλε (62-61). O Μανοΐλοβιτς στο τέταρτο δεκάλεπτο το πήρε προσωπικά και έκανε πράγματα και θαύματα. Ο παίκτης του Τρίτωνα έφτασε τους 22 πόντους στο ματς και έδωσε αέρα πέντε πόντων στην ομάδα του (65-69) 5,36′ πριν το τέλος.

Τρίτωνας συνέχισε να έχει τον έλεγχο και με πρωταγωνιστές τους Μανοΐλοβιτς και Καμπερίδη προηγήθηκαν με 74-67 3,27′ πριν το τέλος. Το Ψυχικό έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει το ματς και 32” πριν το τέλος μείωσε σε 78-74 με τρίποντο-φάουλ του Παπανικολάου. Ο Τρίτωνας είχε αυτοκτονικές τάσεις στο τελευταίο λεπτό, καθώς έχασε συνεχόμενες βολές και έδωσε ελπίδες στους αντιπάλους τους. Ο Παπανικολάου δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε τρίποντο, αλλά ο Σεγκού πήρε το ριμπάουντ και μείωσε σε 79-77 4,9” πριν το τέλος του ματς.

Ο Καμπερίδης 2,3” πριν το τέλος κέρδισε βολές και είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής αστόχησε και στις δύο βολές, ο Παπανικολάου προσπάθησε πίσω από το κέντρο να σκοράρει, αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός καλαθιού. Ο Τρίτωνας πήρε τη νίκη με 79-77 και ανέβηκε στην Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 38-45, 52-56, 77-79
Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Βίκτορ 11, Κουκάς 5, Σεγκού 29 (1), Παπανικολάου 17 (2), Αμβράζης, Μαλέλης 4, Παύλος 6 (2), Αθανασούλας 5, Αναστασόπουλος, Τσόχλας, Οκεγουόγεν
Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς 16 (4), Μανοΐλοβιτς 30 (3), Κουφόπουλος 10 (2), Ζαραϊδώνης 3, Πράπας, Προίσκος 2, Καμπερίδης 17 (2), Τζαβέλλας, Τσάμης 1, Μπόλδογλου, Πούλης, Ζουμαδάκης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…