Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παρτιζάν – Ρεάλ Μαδρίτης 78-85 (vid)

Παρτιζάν – Ρεάλ Μαδρίτης 78-85 (vid)

Partizan Real Madrid

Κυρίαρχη στο Βελιγράδι η Ρεάλ και τώρα… Μαδρίτη!

Η Ρεάλ έκανε αυτό που έπρεπε στο Βελιγράδι, νίκησε την Παρτιζάν με 78-85 και επανέφερε τη σειρά στη Μαδρίτη για το Game 5 που θα κρίνει το εισιτήριο του Κάουνας.

Με το καλημέρα η Ρεάλ έδειξε τις προθέσεις της στο παιχνίδι, τρέχοντας ένα σερί 6-0 στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η Παρτιζάν για αρκετά λεπτά ήταν ελλιπής σε ρυθμό και «τσακωμένη» με το καλάθι και αυτό ηταν το πάτημα για τους Ισπανούς να προηγηθούν με +7 (4-10) στο 6“ και λίγο αργότερα να πάρουν την πρώτη διψήφια διαφορά (7-17). Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου η ομάδα του Τσους Ματέο ανέβαζε με ευκολία το προβάδισμα, κλείνοντας σε (15-27).

Η αντεπίθεση της Παρτιζάν

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Παρτιζάν με τον Ιωάννη Παπαπέτρου ανέλαβε δράση και οι Σέρβοι μείωσαν στο -6 (26-32). Από εκείνο το σημείο η «Stark Arena» άρχισε να παίρνει «φωτιά», ενισχύοντας έμπρακτα τους «ασπρόμαυρους» στο 17′ να φτάσουν σε απόσταση βολής (32-34).

Η Παρτιζάν συνέχισε να αυξάνει την απόδοση της στο παιχνίδι με ΛεΝτέι και Αβράμοβιτς να δίνουν τις λύσεις και ισοφάρισαν σε (42-42). Στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου ο Μαντάρ «χάρισε» τρεις βολές στον Σέρχιο Γιουλ και η Ρεάλ οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με +3 (42-45).

Στην επανάληψη το ματς βρισκόταν συνεχώς σε απόσταση «αναπνοής». Η Παρτιζάν κατάφερε να προσπεράσει στο 25′ με +2 (51-49) και έκτοτε να επιβάλει τον ρυθμό της χάρη στην αποτελεσματικότητα του Παπαπέτρου (ο οποίος είχε 16 πόντους με 3/3 τρίποντα). Ωστόσο η Ρεάλ είχε διαφορετική άποψη, αφού αρχικά απάντησε με ένα σερί 6-0 (54-58) και στη συνέχεια να πάρει προβάδισμα με +6 (55-61), όπου και αυτό ήταν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Παρτιζάν με κύριο πρωταγωνιστή τον Ιωάννη Παπαπέτρου κατέβασε τη διαφορά στους τρεις (66-69), αλλά οι Μαδριλένοι είχαν διαρκώς απάντηση, με το αποτέλεσμα να είναι συνεχώς υπέρ τους. Όσο κυλούσε το χρονόμετρο η διαφορά παρέμεινε στην κατοχή της Ρεάλ, μέχρι που ο Μαντάρ στο τελευταίο λεπτό υποχρέωσε τους Ισπανούς σε αβίαστα λάθη και έβαλε την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι (78-80). Ο Ταβάρες στα 54 δεύτερα ευστόχησε σε έμμεσο τρίποντο και η φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με (78-83). Έπειτα ακολούθησαν δυο χαμένα τρίποντα για την Παρτιζάν και το τελικό (78-85) στέλνει τη σειρά πίσω στη Μαδρίτη.

 Τα δεκάλεπτα: 15-27, 42-35, 55-61, 78-85.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…