Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ «Πάμε να χάσουμε» – Ισχυρό μήνυμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας

«Πάμε να χάσουμε» – Ισχυρό μήνυμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας

B2A86A5A EE44 44A9 AF23 7B068B6FA75F

Το ισχυρό μήνυμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας.

Σε μια εκδήλωση γεμάτη παιδικά χαμόγελα και μπάσκετ, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ και η Novo Nordisk ένωσαν τις δυνάμεις τους και έστειλαν ισχυρό μήνυμα κατά της παιδικής παχυσαρκίας με κεντρικό σύνθημα και πάλι «Πάμε να χάσουμε».

Το πρωί του Σαββάτου (27/05) στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ δεκάδες παιδιά μαζί με προπονητές και παίκτες έπαιξαν μπάσκετ και μάλιστα με έξυπνα παιχνίδια (rebasketball, όπου οι πόντοι μετρούν ανάποδα), το «έξυπνο φιδάκι» όπου έμαθαν τις υγιεινές τροφές, ενώ την ίδια στιγμή ο ειδικός παθολόγος Αλέξανδρος Σαχινίδης και η διαιτολόγος Αλεξάνδρα Χούνου ενημέρωναν τους γονείς για την παιδική παχυσαρκία και πως αυτή προλαμβάνεται, με πολύ σημαντικές ομιλίες/παρεμβάσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα.

«Είναι σπουδαία πρωτοβουλία, η οποία θα έχει και συνέχεια από την ΕΟΚ, για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και την πρόληψη, που είναι το σημαντικότερο στοιχείο. Εμείς πιστεύουμε πάντα ότι το μπάσκετ είναι ο καλύτερος πομπός για τη μετάδοση τέτοιων μηνυμάτων και θα συνεχίσουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, πολύ χρήσιμες για την κοινωνία», τόνισε ο Νίκος Ζεϊμπέκης, μέλος του δ.σ. και ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας, που έδωσε το “παρών” μαζί και με τον General Manager της Εθνικής Ομάδας και Δόξα του Ελληνικού Μπάσκετ, Νίκο Ζήση, που επεσήμανε απ’ την πλευρά του: «Πιστεύουμε στην ΕΟΚ και νομίζω όλος ο κόσμος πως η πρόληψη και η ενημέρωση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για να μην φτάνουμε στο σημείο της καταστολής. Η καμπάνια που ξεκινήσαμε με τίτλο «Πάμε να χάσουμε» στέλνει αυτό το μήνυμα και πιστεύουμε ότι με τέτοιες δράσεις μπορούμε να προλάβουμε πολλά, μαζί με το να παίζουν τα παιδιά μπάσκετ, που είναι χαρά γι’ αυτά και για εμάς».

Η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σύλλογου Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία ΙΜΕΡΟΕΣΣΑ, Κική Τσιρανίδου υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμά της πρόληψης και της ενημέρωσης μέσα από το μπάσκετ, ένα άθλημα που όλοι αγαπάμε και μας έχει δώσει τόσες επιτυχίες. Η παιδική παχυσαρκία είναι δυστυχώς σε υψηλά επίπεδα στη χώρα μας γι’ αυτό και πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί και να ενημερώσουμε σωστά και επιστημονικά τον κόσμο, όπως με τέτοιες πρωτοβουλίες απ’ την ΕΟΚ».

Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Novo Nordisk, Τζινα Ρουμπάκου, επεσήμανε τη σημασία της προβολής του μηνύματος για την πρόληψη και την ενημέρωση τονίζοντας: «Eίμαστε στη ΧΑΝΘ σε έναν ιστορικό τόπο του μπάσκετ. Μαζί με την ΕΟΚ έχουμε ξεκινήσει ένα ταξίδι ενημέρωσης για την παιδική παχυσαρκία, που έχει πολύ μεγάλη σημασία και έχουμε το σαφές μήνυμα «πάμε να χάσουμε», πάμε να κερδίσουμε τη ζωή».

Η εκδήλωση έγινε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών παιδιών και την σημαντική αρωγή της ΧΑΝΘ και τη συμμετοχή του Γιώργου Τανούλη και του Γιώργου Κωστίκα, ενώ έδωσε το “παρών” και πλήθος γονέων από νωρίς το πρωί ως το μεσημέρι…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…