Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 84-72 (vid)

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 84-72 (vid)

Σλούκας, Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός είναι στο Κάουνας, back to back στο φάιναλ φορ.

Αλίμονο να έλειπε από τη γιορτή τού μπάσκετ, η ομάδα που ήταν -με απόσταση από τη δεύτερη- η καλύτερη σε όλη την περίοδο, η ομάδα που έχει στις τάξεις της τον Σλούκα, τον Παπανικολάου, τον Βεζένκοφ… Ο Ολυμπιακός νίκησε στο 5ο παιχνίδι της σειράς τη Φενέρμπαχτσε (84-72), με ηγέτη τον παίκτη με τη φανέλα με το 11.

Ο Γκούντουριτς ήταν απίστευτος, αλλά δεν είχε συμπαραστάτες. Αντίθετα, ο Σλούκας είχε μαζί του τον εξαιρετικό Παπανικολάου (έκανε νταμπλ νταμπλ), τον Βεζένκοφ, τον πολύ επιδραστικό Φαλ, αλλά και τον ΜακΚίσικ, και τον Φαλ. Και βέβαια ένα «καυτό» ΣΕΦ, που έδινε ενέργεια και ώθηση στους «κόκκινους».

Της αμύνης τα παιδιά

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που ξέρει κι αυτό που έπρεπε: Έπαιξε σκυλίσια άμυνα. Κι αν δεν ήταν σε τόσο καλή βραδιά ο Γκούντουριτς, η Φενέρ θα ήταν σε πολύ χαμηλή παραγωγικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αμέσως επόμενος σκόρερ ήταν ο Ντόρσεϊ με μόλις έξι πόντους.

Στην επίθεση οι… παλιοσειρές βγήκαν μπροστά. Ο Παπανικολάου έκανε την αρχή, παίζοντας εκπληκτικά στο πρώτο δεκάλεπτο, σημειώνοντας 10 πόντους, με την παράλληλη σπουδαία δουλειά, που κλασικά κάνει σε πολλούς τομείς. Ο Σλούκας, με άλλους 10 πόντους (κι όχι μόνο) ήταν ο δεύτερος -χρονικά- που μπήκε στην εξίσωση και τράβηξε το σκοράρισμα.

Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόνο μία φορά (29-31) στο καταστροφικό διάστημα για τους «κόκκινους», όταν ο Λαρεντζάκης έχασε το μυαλό του, έκανε παιδαριώδες λάθος στην επίθεση κι αντιαθλητικό στην άμυνα.

Η αντίδραση ήταν άμεση, ο Ολυμπιακός πήγε στο 44-31, τρέχοντας σερί 15-0, για να κλείσει το ημίχρονο με δύο βολές του Ντόρσεϊ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν μόνο το +11 «προίκα» από το πρώτο ημίχρονο, αλλά και τα τρία φάουλ των ΤζεκίριΚαλάθη, καθώς και τα δύο φάουλ των ΜότλεϊΝτόρσεϊ. Αντίστοιχα, δύο φάουλ φορτώθηκαν οι Μπλακ και Λαρεντζάκης.

Ραψωδία Σλούκα

Ο Ολυμπιακός είχε ένα προβάδισμα και καμία διάθεση να το χάσει, παρά τις προσπάθειες των αντιπάλων. Ο Μότλεϊ αποτέλεσε πονοκέφαλο (παρά το 3ο φάουλ, που χρεώθηκε νωρίς), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απαντήσεις και κυρίως σε τρομερή κατάσταση τον Σλούκα.

Με τη διαφορά να είναι στους 8 πόντους (53-45 με 2/2 βολές του Χέις), ο ηγέτης των «κόκκινων» μοίρασε δύο ασίστ σε Φαλ και Παπανικολάου, πέτυχε τρίποντο (60-49), στη συνέχεια δίποντο κι έκλεισε την περίοδο με καλάθι και φάουλ. Όχι, σπαθιά δεν κατάπιε, αλλά ήταν η σταθερή αξία, πάνω στον οποίο βασίζονταν ο Ολυμπιακός. Στην αντίπερα όχθη Γκούντουριτς και Μότλεϊ έδειχναν απροθυμία να παραδοθούν.

Η τελευταία περίοδος δεν είχε διαφορές από την προηγούμενη. Ο Βεζένκοφ πέτυχε τους πόντους του ο Σλούκας διαχειρίστηκε τέλεια τις κόκκινες επιθέσεις, ο Ολυμπιακός είχε λύσεις, αλλά κυρίως δεν έχασε ποτέ την προσήλωσή του στην άμυνα. Βοήθησε σημαντικά κι ο ΜακΚίσικ κι οι προσπάθειες του Γκούντουριτς, που έκανε «ματς καριέρας», ήταν αδύνατον να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας. Σημειώστε πως ο Γκούντουριτς είχε 8/12 τρίποντα κι όλοι οι άλλοι είχαν 0/15!

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 44-33, 65-52, 84-72.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…