Κεντρική Ασίστ Περαστικός «Κλείδωσε» η μεταγραφή τού Ολυμπιακού

«Κλείδωσε» η μεταγραφή τού Ολυμπιακού

Ο Τανούλης τού Ολυμπιακού

Το… ματ με «πύργο» του Ολυμπιακού.

Παραμονές φάιναλ φορ είναι λογικό όλοι να κοιτάζουν προς το Κάουνας. Όλοι; Όχι δα. Καθένας έχει έναν ρόλο και μπορεί ο οργανισμός τού Ολυμπιακού να είναι επικεντρωμένος στο φάιναλ φορ, ο σχεδιασμός όμως δεν σταματά. Κι ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα συμπεριλαμβάνει τον Γιώργο Τανούλη.

«Περαστικός» ήμουν από την Πάτρα κι άκουσα πολλά κι ενδιαφέροντα. Πριν ασχοληθούμε με τα του Ολυμπιακού, να θυμίσω πως ήδη δύο από τους προπονητές που έγραψα (δείτε εδώ) ήδη «χαιρέτησαν». Περιμένετε, γιατί έχει και συνέχεια. Τώρα αρχίσαμε…

Στα του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να εντάξει όσους νεαρούς παίκτες θα ήθελε. Είναι δύσκολο να ανεβείς στο τρένο, ενώ είναι εν κινήσει και το κόκκινο τρένο δεν έχει τη δυνατότητα να σταματά, για να επιβιβαστεί κόσμος.

Τα έχει βρει σε όλα με τον Προμηθέα

Οι φίλοι από την Πάτρα, εκεί που πίναμε τις τεμπούρες μας, άρχισαν να λένε για τον Τανούλη. Τα έχουν βρει σε όλα οι παράγοντες του Προμηθέα και του Ολυμπιακού κι ο μικρός θα αλλάξει λιμάνι. Μια κίνηση, που είναι υποχρεωτική για τους «κόκκινους», αλλά είναι κίνηση ματ στη σκακιέρα. Κι εξηγώ.

Με τον Ουόκαπ Έλληνα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν όχι έξι, αλλά περισσότερους Έλληνες πρώτης γραμμής. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει περιορισμένες λύσεις κι αυτό είναι στοιχείο υπεροχής τού Ολυμπιακού. Δεν κοιτάζουν, όμως, μόνο το σήμερα.

Σλούκας και Παπανικολάου μεγαλώνουν, ο Βεζένκοφ έχει πάντα ανοιχτό εισιτήρια για τις ΗΠΑ κι αυτό είναι κάπως αγχωτικό, οπότε πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει πάντα ο απαραίτητος αριθμός των έξι «κανονικών» Ελλήνων παικτών. Ο Τανούλης είναι ο Έλληνας ψηλός, που τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί το δίδυμο των «πύργων» της Εθνικής, μαζί με τον Παπαγιάννη.

Θα ήταν πρόβλημα για τους «κόκκινους» να είναι κι οι δύο απέναντι. Με αυτή την κίνηση, αφήνουν τον «αιώνιο» αντίπαλο να ψάχνει να βρει έξι Έλληνες. Και δεν θα είναι εύκολο, φάνηκε και φέτος.

Όσο για τον Τανούλη, θα μπει στο πρόγραμμα, όπως ο Λούντζης. Πρώτα πρέπει να αποκτήσει κορμί παίκτης Ευρωλίγκας, μετά τη νοοτροπία, να βελτιωθεί, για να μπορεί να είναι κομμάτι στο παζλ τού Ολυμπιακού.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…