Κεντρική Β' Εθνική Ελληνιάδης: «Η Μύκονος δίδαξε αθλητικό πολιτισμό»

Ελληνιάδης: «Η Μύκονος δίδαξε αθλητικό πολιτισμό»

stavros elliniadis

Ο τιμ μάνατζερ της Μυκόνου μίλησε για τη φετινή σεζόν της Μυκόνου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας

Η Μύκονος δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Elite League ύστερα από μία δυνατή σειρά με τον Πανιώνιο. Ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Σταύρος Ελληνιάδης, μίλησε για την πορεία της ομάδας, ενώ τόνισε ότι οι Νησιώτες δίδαξαν αθλητικό πολιτισμό.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο EOK WebRadio:

Για τη φετινή σεζόν του Α.Ο. Μυκόνου: «Δεν είχαμε το τέλος που είχαμε ονειρευτεί, αλλά πετύχαμε αρκετά πράγματα εδώ στο νησί και είμαστε ευχαριστημένοι. Ήταν μια τρομερή σεζόν, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά όλα αυτά που έγιναν στο γήπεδο και η διείσδυση που είχε η ομάδα στην κοινωνία του νησιού ήταν πολύ μεγάλες νίκες και για την ομάδα, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ. Το ελληνικό μπάσκετ κέρδισε άλλη μια ομάδα που μπορεί να έχει πολύ μέλλον και που μπορεί να επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει και να δώσει χαρά και στους Μυκονιάτες και στους φιλάθλους του μπάσκετ».

Για το τι κρατούν απ’ τη φετινή σεζόν: «Νομίζω ότι η διείσδυση που είχε αυτή η ομάδα στην κοινωνία του νησιού ήταν η μεγαλύτερη νίκη της. Αυτήν τη στιγμή απ’ όπου περνάμε ο κόσμος βγαίνει, μας χαιρετάει και μάς ευχαριστεί. Το χειμώνα, που εδώ στα νησιά είναι λίγο δύσκολα, ο κόσμος βρήκε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και «αγκάλιασε» αυτήν την ομάδα, ήρθε πάρα πολύ κοντά σ’ αυτήν. Αυτό φαίνεται και απ’ την παρουσία του στα παιχνίδια, όπου η ομάδα έκανε σε όλα τα παιχνίδια sold-out, αλλά και απ’ το ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν στις ακαδημίες 300 παιδιά, με αυξητικές τάσεις. Και αυτό είναι επίσης μια πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας, να φέρει και τα παιδιά στο γήπεδο. Στο γήπεδο ο περισσότερος κόσμος ήταν γυναίκες και παιδιά και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος της ομάδας, ότι κατάφερε να φέρει τις οικογένειες στο γήπεδο, όπου κάθε ματς ήταν μια γιορτή. Η Μύκονος αυτήν τη χρονιά δίδαξε αθλητικό πολιτισμό».

Για την ανταπόκριση του κόσμου στην ομάδα: «Όλοι είναι δίπλα και η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος στα παιχνίδια και οι αντιδήμαρχοι, όλο το νησί. Όλοι έζησαν αυτόν το χειμώνα δίπλα στην ομάδα, το χάρηκαν που ερχόντουσαν στο γήπεδο. Όσοι αντίπαλοι ήρθαν εδώ ένιωσαν την αγάπη που είχε η τοπική κοινωνία στην ομάδα. Όλο το νησί είναι πάνω απ’ την ομάδα, μας έχει αγκαλιάσει και όλο το χειμώνα ανυπομονούσαν να έρθει το Σάββατο για να πάνε στο γήπεδο».

Για τις κοινωνικές δράσεις της ομάδας: «Κάναμε πάρα πολλές, σε σχολεία, με ευπαθής ομάδες και άλλα. Κάναμε πάρα πολύ ωραία πράγματα και εκτός απ’ το αγωνιστικό, το οποίο δεν ήταν αυτό που ονειρευόμασταν, αφού θέλαμε να πετύχουμε την άνοδο. Βέβαια, χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα από ‘μας. Πετύχαμε αρκετά πράγματα, το οποίο είναι μια υποθήκη για το μέλλον, να συνεχίσει αυτή η ομάδα την προσπάθεια που κάνει».

Για το αν θέλουν να γίνουν ένας άλλος… Κολοσσός Ρόδου: «Αυτό είναι ένας στόχος τον οποίο θα προσπαθήσουμε να τον πετύχουμε. Ειδικά οι άνθρωποι της διοίκησης θέλουν να πετύχουν κάτι τέτοιο. Θέλουν η ομάδα να γίνει ένας Κολοσσός Ρόδου, όπου είναι μια ομάδα που έχει κάνει περήφανη τη Ρόδο, στέκεται επάξια και φέρνοντας επιτυχίες στο νησί της Ρόδου. Οι άνθρωποι εδώ έχουν ένα όραμα η ομάδα αρχικά να γίνει Κολοσσός Ρόδου, αλλά τα σχέδιά τους δε σταματούν εκεί, έχουν πολύ μεγάλα σχέδια. Οι συνθήκες και η προοπτική για να υλοποιηθούν υπάρχει, μένει ν’ αποδειχθεί αυτό και μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι εύκολο, θέλει προσπάθεια απ’ όλους. Είμαι τυχερός που οι άνθρωποι εδώ με επέλεξαν να είμαι σ’ αυτήν την προσπάθεια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Αλλαγές σε παιχνίδια της Β’ Εθνικής

Δύο παιχνίδια του 2ου Ομίλου άλλαξαν ώρα διεξαγωγής Δύο αλλαγές σε παιχνίδια του 2ου Ομίλο…