Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ – Παρτιζάν 80-95 (vid)

Ρεάλ – Παρτιζάν 80-95 (vid)

Παρτιζ'άν

Το 2-0 έκανε η Παρτιζάν!

Σε μια επιεισοδιακή αναμέτρηση η Παρτιζάν ισοπέδωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 95-80 και έκανε το 2-0 στη σειρά των playoffs της EuroLeague, παίρνοντας την πρόκριση.

Σπουδαίο ήταν το ξεκίνημα της Παρτιζάν, με τον Ομπράντοβιτς να έχει τον Λεσόρ στο αρχικό του σχήμα (6-11). Η Σέρβικη ομάδα είχε των απόλυτο έλεγχο, είχε φτάσει τη διαφορά εώς και τους +9 στην 1η περίοδο (19-28). Το  δεκάλεπτο έληξε με 21-31.

Η φιλοξενούμενη ομάδα με το πλουράλισμα και τη σωστή κυκλοφορία της μπάλας έκανε ότι ήθελε τη Ρεάλ, η οποία χωρίς τον Ταβάρες ήταν μια άλλη ομάδα (34-47). Το ημίχρονο έκλεισε με την διαφορά στους +14 (51-37).

Όσο κι αν προσπαθούσε η Ρεάλ στην επανάληψη, δεν έβρισκε λύσεις, δεν είχε συνέπεια σε άμυνα κι επίθεση, δεν μπορούσε να διαχειρστεί την ένταση και την αποτελεσματικότητα της Παρτίζαν (54-64). Ο Γκάμπριελ Ντεκ ήταν αυτός που κρατούσε ζωντανή την ισπανική ομάδα, μειώνοντας τη διαφορά στους +7 (59-66). Οι Σέρβοι δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους, κλείνοντας και την 3η περίοδο με 62-75.

Η Παρτιζάν είχε μπει για τα καλά στην τελική ευθεία με στόχο να πάρει την πολυπόθητη νίκη (67-81).

Το ματς όμως πήρε άλλη τροπή λίγο πριν την ολοκλήρωσή του και ενώ ο νικητής είχε κριθεί (80-95). Ο Γιουλ έκανε σκληρό φάουλ στον Πάντερ 2′ πριν τη λήξη, ο παίκτης της Παρτιζάν αντέδρασε έντονα, οι δύο αντάλλαξαν μπουνιές μεταξύ τους. Αυτή ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά με συμπλοκή και γροθιές ανάμεσα στους παίκτες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο παρκέ, καθώς και άλλους που μπήκαν από τους πάγκους.

Ο Γιαμπουσέλε με λαβή ελληνορωμαϊκής έριξε στο παρκέ τον Έξουμ, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Το ματς διακόπηκε, οι τρεις διαιτητές για αρκετά λεπτά έβλεπαν το ριπλέι και στη συνέχεια αποφάσισαν την αποβολή… σχεδόν όλων των παικτών.

 

 

Η ιστορία έγραψε πως το ματς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, γιατί οι αποβολές που αποφάσισαν οι διαιτητές δεν άφηναν ικανό αριθμό παικτών για να μπορέσουν να αγωνιστοούν. Ο αθλητικός δικαστής είναι αυτός που θα αποφασίσει το μέλλον των παικτών των δύο ομάδων, κάτι που πρέπει να γίνει έως τις 2/05 πριν το τρίτο ματς της σειράς.

Τα δεκάλεπτα: 21-31, 37-51, 62-76, 80-95 με διακοπή 1:40 πριν από το τέλος.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…