Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις Κάουνας 89-81 (vid)

Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις Κάουνας 89-81 (vid)

laprovitola barcelona zalgiris

Μία νίκη μακριά από τo Final Four η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να κάνει το δεύτερο βήμα για να βρεθεί στο Final Four της Ευρωλίγκα. Οι μπλαουγκράνα στο δεύτερο παιχνίδι επικράτησαν της Ζαλγκίρις Κάουνας με 89-81 και έκαναν το 2-0 στη σειρά. Ο Γιαν Βέσελι και ο Νίκολα Μίροτιτς έκαναν «όργια» και οδήγησαν τους Καταλανούς στη νίκη.

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χεράκι χεράκι, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα ισχνό προβάδισμα (11-12). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του δεκάλεπτου, με τη Ζαλγκίρις να διατηρεί τα ηνία του σκορ (21-22). H δεύτερη περίοδος ήταν μία «κόπια» της πρώτης. Η Μπαρτσελόνα και οι Λιθουανοί πήγαιναν χεράκι χεράκι στο σκορ και το ημίχρονο βρήκε τους μπλαουγκράνα μπροστά στο σκορ με μόλις έναν πόντο (44-43). Ο Βέσελι έκανε όργια για τους Καταλανούς στο πρώτο μέρος έχοντας σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας του (18 πόντοι).

Μπαρτσελόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο είχε το προβάδισμα (55-49), αλλά σε κανένα σημείο δεν μπορούσε να χτίσει διαφορά. Η Ζαλγκίρις, εν αντιθέσει με το πρώτο ματς, είχε λύσεις στην επίθεση και κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ (57-54). Ο Μπραζδέικις βγήκε μπροστά για τους Λιθουανούς και με συνεχόμενα τρίποντα έφτασε τους 14 πόντους και έκανε την ανατροπή (60-61). Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα τους και μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο με προβάδισμα στο σκορ (65-66).

Η Μπαρτσελόνα, όμως, στην τελευταία περίοδο μπήκε φορτσάτη. Με ένα γρήγορο σερί 7-0 κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να προηγηθεί κιολας με έξι πόντους (72-66). Η Ζαλγκίρις ήταν κοντά, αλλά οι μπλαουγκράνα ήλεγχε το παιχνίδι και κράταγε το προβάδισμα της 1,15′ πριν το τέλος (85-81). Οι Λιθουανοί δεν κατάφεραν κάτι στο τελευταίο λεπτό και οι Καταλανοί κέρδισαν με 0-0.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 44-43, 65-66, 89-81

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή Λαρεντζάκη στη Βαρκελώνη

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λαρεντζάκη στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αντιμ…