Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 87-79 (vid)

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 87-79 (vid)

Σλούκας, Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός

Κακό μπελά βρήκε ο Ολυμπιακός.

Ο Ερυθρός Αστέρας φαίνεται πως έχει βρει το κουμπί των «ερυθρολεύκων» κι ο Ολυμπιακός ψάχνει νίκη απέναντι στη σερβική ομάδα. Αυτή τη φορά ηττήθηκε με 87-79, κυρίως γιατί προσπάθησε να ξορκίσει τον δαίμονα των κακών εμφανίσεων στο μπροστά μέρος του γηπέδου, αλλά κι επειδή δεν είχε βοήθεια από τον… πάγκο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε υποδειγματικά το παιχνίδι. Με πολύ καλές αποστάσεις, γρήγορη κίνηση της μπάλας κι υψηλά ποσοστά ευστοχίας, σημείωσε 30 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Ήθελε να… ξεμπουκώσει και το έκανε, δίχως να έχει τον νου του στο πίσω μέρος του γηπέδου, γι’ αυτό κι ο Ερυθρός Αστέρας, με τον Βιλντόζα να σέρνει πρώτος τον χορό έμεινε κοντά στο σκορ (26-30).

Ήταν δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ξορκίσει τους δαίμονές του, γι’ αυτό και σε έναν βαθμό ήταν αποδεκτό να μην είναι τόσο προσηλωμένοι οι παίκτες του στα αμυντικά τους καθήκοντα. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν η αδυναμία των παικτών που έρχονταν από τον πάγκο να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Άδεια ρακέτα

Το μεγάλο όπλο τής ομάδας του Μπαρτζώκα είναι οι τρεις σέντερ. Στο συγκεκριμένο ματς ο Μπλακ κι ο Μπολομπόι βρέθηκαν σε κακή βραδιά κι έτσι έμεινε μόνο ο Φαλ να παλεύει. Ο Λαρεντζάκης έκανε το χειρότερο φετινό του παιχνίδι, ο Πίτερς ήταν «άοσμος κι άγευστος», ο ΜακΚίσικ είχε περισσότερες κακές, από καλές επιλογές.

Κάπως έτσι άρχισαν να έρχονται τα πάνω κάτω. Τα 6/8 τρίποντα ακολουθήθηκαν από 0/9, ο Ολυμπιακός έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο κι ο Ερυθρός Αστέρας είχε μαέστρο τον Καμπάτσο, είχε σε εκτελεστικό ρόλο τον Χόλαντ, που έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι και τον Πετρούσεφ να προσφέρει πόντους.

Άτσαλη προσπάθεια

Το ημίχρονο τέλειωσε με 45-47, ο Ολυμπιακός κράτησε το προβάδισμα, αλλά η επιθετική του δραστηριότητα είχε μειωθεί αισθητά. Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την ομάδα τού Μπαρτζώκα να μοιάζει χαμένη. Δέχθηκε τετράποντο από τον Βιλντόζα, άφησε τους Σέρβους να τρέξουν σερί 9-0 και πέτυχε τον πρώτο πόντο μετά τέσσερα λεπτά αγώνα. Για λίγο είχε μοναδικό σκόρερ τον Σλούκα, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο.

Σπάνια κάνει τόσο πολλά λάθη. Στα μισά της περιόδου μετρούσε 16 λάθη, με τους γηπεδούχους να έχουν 11 κλεψίματα, ο Ολυμπιακός τέλειωσε το ματς με 18 ασίστ για 19 λάθη, κάτι που είναι εξαίρεση στον κανόνα.

Περισσότερο από πείσμα, παρότι βρέθηκε να χάνει με 65-59 στο 30’ κι 80-71 με κρεσέντο τού Χόλαντ, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μείνει στη διεκδίκηση της νίκης. Πάλεψε ως το τέλος, αλλά άτσαλα, χωρίς το γνωστό παιχνίδι του, δίχως να «διαβάζει» τα κενά, με μπάσκετ ενστίκτου, που δεν του ταιριάζει κι εντέλει έφυγε ηττημένος.

Τα δεκάλεπτα: 26-30, 45-47, 65-59, 87-79.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …