Κεντρική Elite League Χουχουλής: «Είμαστε σε καλό δρόμο για το Final Eight»

Χουχουλής: «Είμαστε σε καλό δρόμο για το Final Eight»

dimitris xouxoulis panerythraikos

Ο Δημήτρης Χουχουλής μίλησε για τη νίκη επί της ΦΕΑ και την μέχρι τώρα πορεία του Πανερυθραϊκού

Ο Πανερυθραϊκός επικράτησε της ΦΕΑ και είναι με το ένα πόδι στο Final Eight. Ο προπονητής της ομάδας της Ερυθραίας, Δημήτρης Χουχουλής, μίλησε για την έως τώρα πορεία τους, αλλά και για την «κοιλιά» που έκαναν.

Αναλυτικά:

«Δε θεωρώ, ότι με την νίκη αυτή έχει τελειώσει κάτι στη σεζόν για εμάς. Είμαστε, σίγουρα, σε καλό δρόμο για να είμαστε στο Final Eight, κάτι που θα αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο, σε σχέση και με τη διαδρομή που κάναμε. Για 22 αγωνιστικές ήμασταν στην πρώτη θέση, κάναμε μια κοιλιά που δε θα χαρακτήριζα αγωνιστική, αλλά μάλλον είχε σχέση με τη διαχείριση των συναισθημάτων μας, καθώς για πρώτη δόθηκε η ευκαιρία στα περισσότερα παιδιά, που βρίσκονται σε νεαρή ηλικία, να πρωταγωνιστήσουν σε υψηλό επίπεδο με την φανέλα του Πανερυθραϊκού, κάτι που ίσως τα άγχωσε, τα πίεσε και… τα ψήλωσε απότομα. Μπορεί μερικές φορές να μη γινόμαστε αρεστοί με αυτά, που τους λέμε, αλλά κάποια στιγμή θα καταλάβουν πόσο χρήσιμα θα τους φανούν στην πορεία της καριέρας του, ανεβαίνοντας ενδεχομένως σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Αγωνιστικά μπορεί να έχουμε άλλες δύο αγωνιστικές μπροστά μας, αλλά τίποτα δε λειτουργεί σε αυτό το περιβάλλον με αυτοσκοπούς, επειδή θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτά τα νέα παιδιά να βγουν μπροστά. Μπορώ να πω, όμως, ότι έχουμε παίξει καλό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν, και δη στον πρώτο γύρο, ενώ τώρα προσπαθούμε να βρούμε πάλι τα πατήματά μας, βάζοντας κι άλλα νέα παιδιά στη διαδικασία αυτή, όπως είναι και ο Μιχάλης Μπότσης, που πιστεύουμε και κατέγραψε μεν τη δεύτερη συμμετοχή του, αλλά στον Πανερυθραϊκό κανένας νέος παίκτης δεν παίζει, απλά για να παίξει και να πούμε, ότι βάλαμε στο παρκέ έναν νέο παίκτη. Στο παράδειγμα του Μιχάλη, φέραμε ένα παιδί από την Α’ ΕΣΚΑΣΕ, δουλέψαμε πολύ, τον πιστέψαμε για την ανάπτυξή του και με μεγάλη προσπάθεια του δώσαμε δύο συμμετοχές, που άξιζε. Οφείλω να πω σε αυτό το σημείο, ότι έρχονται κι άλλα παιδιά, όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης που ήδη έχει αγωνιστεί, ο Δημήτρης Κακαρούχας, ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ο Λευτέρης Χαβουτσάς ή ακόμη και ο Βασίλης Ιωάννου που αποτελεί προϊόν του Πανερυθραϊκού από την πρώτη ημέρα, που έσκασε μπάλα μπάσκετ και κλήθηκε πρόσφατα στην Εθνική Παμπαίδων. Πρέπει, όμως, οι παίκτες αυτοί να μπουν με σύνεση στην ομάδα και όχι απότομα, καθώς δε θα κάνει σε κανέναν καλό μια τέτοια απόφαση. Κάθε μέρα, ωστόσο, γινόμαστε καλύτεροι στο αναπτυξιακό μας πλάνο χάρη και στην υποστήριξη από τον πρόεδρο, Δημήτρη Τσικόπουλο, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο, που το στηρίζουν και θέλουν να δουν νέα παιδιά να μπαίνουν στο μπάσκετ. Ευχόμαστε να γίνουμε μια εικόνα, που θα αντιγράψουν κι άλλοι».

Για τους τελευταίους δύο αγώνες: «Το στίγμα που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά, είναι να μην πετάξουν τον ιδρώτα τους χωρίς λόγο στα τελευταία αυτά ματς της σεζόν. Όσα έχουν πετύχει είναι δικό τους κατόρθωμα και το οφείλουν στον εαυτό τους να φτάσουμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Αυτοί το κατάφεραν, αυτοί θα το γευτούν και αυτοί θα πανηγυρίσουν οποιαδήποτε επιτυχία, αλλά αυτοσκοποί δεν υπάρχουν. Για να φτάσουμε, όμως, όσο πιο ψηλά μπορούμε, πρέπει πρώτα να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα, να μη μας παρασύρει η γλύκα της δόξας και όλοι να προσπαθούμε για κάτι περισσότερο, από αυτό που μας αναλογεί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Πέρασε την πόρτα του χειρουργείου ο Χάλαρης (pic)

Ο Στέλιος Χάλαρης υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού Ο Στέλιος Χάλαρης στάθηκε άτυχος στα τελευτ…