Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 72-74 (vid)

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός 72-74 (vid)

Βεζένκοφ, Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός

V for Vezenkov κι ο Ολυμπιακός δεν χάνει την πρωτιά.

Βάσει λογικής ο Ολυμπιακός χρειάζονταν, πριν την αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις 3/6 νίκες, για να «κλειδώσει» την πρώτη θέση. Πλέον θέλει άλλες δύο, καθώς με ηγέτη τον Βεζένκοφ πέρασε από το Κάουνας, επικρατώντας της λιθουανικής ομάδας (72-74), κρατώντας για πάρτη του την πιο ψηλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Ζαλγκίρις δεν είναι ομάδα, που θα τρέξει, θα πάει σε μεγάλα σκορ. Το παιχνίδι της δεν ήταν έξω από τον ρυθμό, που ο Ολυμπιακός μπορεί να διαχειριστεί, οπότε δεν είχε λόγο να πάει κόντρα ο Μπαρτζώκας. Ξεκίνησε με τρίποντο του Ουόκαπ, πήρε πόντους από τον Βεζένκοφ, κράτησε τους Λιθουανούς σε χαμηλή παραγωγικότητα, έλεγξε το τέμπο της αναμέτρησης.

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε δίχως να μας κάνει σοφότερους. Ο Ολυμπιακός ήταν πίσω με δύο πόντους (17-15), έχοντας ως μοναδικό… ψεγάδι τα δύο φάουλ του Κάνααν. Ο… αντικαταστάτης του, όμως, έμελλε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ημιχρόνου.

Στους ρυθμούς τού ΜακΚίσικ

Ο Αμερικανός ήταν εντυπωσιακός. Μπορεί να ξεκίνησε με 1/2 βολές και διστακτικότητα, ήταν όμως εκείνος, που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με έξι πόντους (29-23), με πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ κι έκφραση στην επίθεση -κυρίως- από τον Λαρεντζάκη.

Ο Μπαρτζώκας είχε επιλέξει τη… δεύτερη πεντάδα, απόντος του Σλούκα ο Λούντζης έπρεπε να παίξει περισσότερο κι ήταν μια χαρά, ο Μπλακ με τον Πίτερς δεν πρόσφεραν επιθετικά, αλλά έπαιξαν πολύ καλά στο πίσω μέρος του γηπέδου. Έλειπε κάποιος να πάρει την ομάδα στην πλάτη του κι αυτός ήταν ο ΜακΚίσικ.

Από το 32-30 φτάσαμε στο 34-40 του ημιχρόνου, με τον Σακ να πετυχαίνει τους 8 «ερυθρόλευκους» πόντους και να αποτελεί… πονοκέφαλο για τη λιθουανική άμυνα. Ο Ολυμπιακός είχε ψυχολογικό προβάδισμα, ενώ την ίδια στιγμή ο κόουτς Μπαρτζώκας είχε «αγοράσει» πολύτιμο χρόνο για να διαχειριστεί ανάσες και φθορά.

Πλέι μέικερ ρακέτας

Μπορεί να έλειπε η δημιουργικότητα του Σλούκα, ο Ολυμπιακός όμως είχε πλέι μέικερ… ρακέτας! Ο Φαλ μοίρασε επτά ασίστ και γύρω του χτίστηκε όλο το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Ο Βεζένκοφ πήρε το… όπλο του, η άμυνα κράτησε χαμηλά τη Ζαλγκίρις, οι αυτοματισμοί άρχισαν να λειτουργούν εξαιρετικά κι η ελληνική ομάδα βρέθηκε στο +14 (45-59).

Μόνο που οι γηπεδούχοι έπαιζαν τη… ζωή τους. Δεν θα παραδίδονταν αμαχητί κι αυτό συνέβη. Παρότι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου τούς βρήκε να χάνουν με 49-61, επέστρεψαν με τον Σμιτς να βομβαρδίζει από την περίμετρο και τον Ντίμσα να δίνει πολύτιμες βοήθειες.

Ο Ολυμπιακός μάλλον βιάστηκε να τελειώσει το παιχνίδι, η επίθεση έχασε τον ρυθμό της και τρία λεπτά πριν τη λήξη όλα ξεκίνησαν από την αρχή (69-69). Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά τον πόντο που πέτυχε ο ΜακΚίσικ, ο Σμιτς με τρίποντο έβαλε τη Ζαλγκίρις μπροστά (70-72).

Ο ΜακΚίσικ πέτυχε 2/3 βολές, η άμυνα λειτούργησε εκπληκτικά κι ο Βεζένκοφ με σουτ στα 6.9’’ έδωσε τη νίκη στην παρέα τού Μπαρτζώκα. Όπως στην προτελευταία, έτσι και στην τελευταία άμυνα, ο Λαρεντζάκης ήταν εκεί που έπρεπε κι οι «κόκκινοι» πήραν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 34-40, 49-61, 72-74.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…