Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις Κάουνας – Βαλένθια 95-74 (vid)

Ζαλγκίρις Κάουνας – Βαλένθια 95-74 (vid)

polonara zalgiris valencia 1

Ακόμη πιο κοντά στα playoff η Ζαλγκίρις

Η Ζαλγκίρις έκανε ακόμη ένα βήμα για να βρεθεί στα playoff. Οι Λιθουανοί επικράτησαν και της Βαλένθια με 95-74 και παρέμειναν σε τροχιά οχτάδας. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και γρήγορα πήρε προβάδισμα (14-8). Η Βαλένθια είχε πρόβλημα στην επίθεση και χαρακτηριστικό είναι ότι όλους τους πόντους της τους είχε σημειώσει ο Ριβέρο (8 πόντοι με 4/4 δίποντα). Οι Λιθουανοί συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και δεν έχασαν τα ηνία του σκορ (21-16).

Οι «νυχτερίδες» σταδιακά έβρισκαν τα πατήματα τους και κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ ύστερα από αρκετή ώρα (36-37). Η Ζαλγκίρις, όμως, αντέδρασε. Οι Λιθουανοί με δικό τους κρεσέντο απάντησαν και μάλιστα κατάφεραν να χτίσουν και διψήφια διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου (52-40).

Στο δεύτερο μέρος η Ζαλγκίρις ήταν καταιγιστική. Οι Λιθουανοί μπήκαν φουριόζοι, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της Βαλένθια και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 16 πόντους (61-45). Οι γηπεδούχοι είχαν τον πλήρη έλεγχο και δεν αντιμετώπιζαν καμία δυσκολία να κρατήσουν το προβάδισμα (74-55).

To τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Ζαλγκίρις διατήρησε εύκολα τα ηνία στο σκορ και πήρε τη νίκη με 95-74.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 52-40, 74-55, 95-74

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…