Κεντρική Γυναίκες Σωτηρίου: «Ήταν παιδικό όνειρο»

Σωτηρίου: «Ήταν παιδικό όνειρο»

A1E78F74 F54D 4A39 B048 E38AD5D8332A

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που σήκωσε το 26ο Κύπελλο Γυναικών Ελλάδας, καθώς επικράτησε της Ελευθερίας Μοσχάτου με 66-61.

Η παίκτρια  του «τριφυλλιού», Κατερίνα Σωτηρίου σε δηλώσεις της τόνισε πως εκτός από στόχος της ομάδας ήταν και παιδικό της όνειρο να σηκώσει τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η διεθνής παίκτρια: 

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που πετύχαμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς, αποκλείοντας αρχικά τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά και κάνοντας τις δύο νίκες στο Final 4 που μας έδωσαν και το τρόπαιο”, τόνισε η αρχηγός της Εθνικής Ομάδας και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας όπως ίσως θα θέλαμε, γιατί έχουμε και τον τελικό του πρωταθλήματος την Πέμπτη.

Για μένα το να σηκώσω τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό, είναι η πραγματοποίηση ενός παιδικού ονείρου. Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριές μου και στο προπονητικό επιτελείο και κυρίως στον πρόεδρο Τάκη Μαλακατέ και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Βρανόπουλο και σε όλους όσοι είναι διπλά μας και μας στηρίζουν».

Ήταν ένας αμφίρροπος αγώνας. Στο κύπελλο γίνονται εκπλήξεις και είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη διοργάνωση. Εμείς θεωρητικά ήμασταν το φαβορί, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και γεμίσαμε άγχος, χωρίς φυσικά να υποτιμώ την Ελευθερία Μοσχάτου που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Ομάδες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και ειδικά στην διοργάνωση του Κυπέλλου παίζουν έτσι. Εμείς είχαμε μεγάλη θέληση να πάρουμε το τρόπαιο μετά από 23 χρόνια και αυτό μας γέμισε περισσότερο άγχος.

Στον πρωταθλητισμό και σε παιχνίδια με τόση πίεση μπορεί να βρεθείς πίσω στο σκορ και σε κακή μέρα. Η ομάδα μας μέχρι το τέλος πάλεψε, έμεινε ψύχραιμη και συγκεντρωμένη σε μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να δώσουν την νίκη, όπως έγινε και με εμάς. Ο έλεγχος των συναισθημάτων είναι ένας τομέας στον αθλητισμό που παίζει καθοριστικό ρόλο και ειδικά σε κλειστά παιχνίδια όπως αυτό.

Αναφέρθηκε και στην αντίπαλη ομάδα: «Τους δώσαμε συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Έκαναν υπέρβαση. Χρειαζόμαστε σωματεία σαν την Ελευθερία Μοσχάτου και η προσπάθειά τους είναι αξιοθαύμαστη. Το θετικό είναι ότι έχει πρωταγωνίστριες Ελληνίδες αθλήτριες και αυτό δίνει σίγουρα ελπίδα για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Η Λόρεν Μανίς MVP της 20ης αγωνιστικής

Ο Λόρεν Μανίς πολυτιμότερη της 20ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Η Λόρεν Μανίς παίκτρια τη…